Katalog

Haas Automation Europe

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

06.07.2015 00:07

Helt ny stangmater fra Haas

Da Haas Automation introduserte stangmateren Servo Bar 300 i 1999, ble den umiddelbart populær fordi den var kompakt, lett å bruke og rimelig. For 2015-modellen har Haas-ingeniørene gått tilbake til tegnebrettet for å gjøre stangmaterdriften enklere, raskere og mer effektiv.

Resultatet er den helt nye stangmateren Haas Bar Feeder, som utgjør en enklere og rimeligere løsning for automatisering av deleproduksjon på Haas dreiesentre. Den har en omarbeidet og kraftig - men likevel kompakt - konstruksjon som øker produktiviteten og effektiviserer dreieoperasjoner.

Haas Bar Feeder er spesialkonstruert og bygd av Haas Automation for bruk på Haas CNC-dreiesentrene i DS-serien og modell ST-10 til og med ST-35. Stangmateren kobles direkte til Haas-kontrollen og drives av dreiesentret.

Raskt oppsett og raske bytteoperasjoner er det som skiller nye Haas Bar Feeder fra konkurrentene. Stangmateren har en innovativ, utrullbar konstruksjon som gir enkel tilgang til dreiespindelens bakside for raskt bytte av foringsadapter og foring. Det er bare å trå på fotpedalutløseren, så ruller stangmateren lett ut av veien for å gi tilang. Når stangmateren trekkes tilbake i posisjon igjen, låses den fullstendig på plass og eliminerer problemer med støt eller feilinnretting. Og justeringer av stanghøyden er enklere enn noensinne ved hjelp av et håndratt plassert akkurat der det trengs for visuell sentreringsjustering. Raskt utskiftbare skyvestenger klikkes på plass uten verktøy, og begge dimensjoner har praktisk oppbevaring i stangmaterdekslet. Innebygde holdere i begge ender av stangmateren gir oppbevaring for og enkel tilgang til alle ekstruderte spindelforinger fra Haas, så det er ikke nødvendig gå rundt maskinen, som med den forrige versjonen.

For å redusere syklustiden bruker Haas Bar Feeder et nytt, beltedrevet stangskiftesystem som er 7 ganger raskere enn på den forrige versjonen, med lynrask tilbaketrekking. Optiske sensorer registrerer stangposisjonen nøyaktig, selv på stenger med avfasinger og ujevne ender, og skinner i rustfritt stål på matebrettet bidrar til at stengene ruller desto lettere ned til innlastingsposisjonen. Selv firkantede og sekskantede emner glir lett ned til det nye stangmatebrettet.

Fordi stangmateren er integrert med Haas-kontrollen, stilles alle parametere inn direkte på dreiebenken. Lett lesbare skjermikoner angir om stangmateren er ute av posisjon, har åpent deksel, eller trenger å låses tilbake på plass.

Flere nyheter

Det svært populære bore-/gjengesenteret DT-1 fra Haas Automation er nå tilgjengelig med en 20000 o/min, innebygd s
til maskinering og produksjon i Europa
For å kunne konkurrere i dagens økonomi, må maskinbedrifter produsere deler raskt og nøyaktig, og op...
Nå som stadig flere komponenter krever bruk av 5-akset maskineringsteknikk for å minimere oppsett- o...

12.06.2015 00:06

Haas UMC-750SS
Universelt maskineringssenter med fem akser og høy hastighet
Europeisk anlegg anskaffet, nøkkelpersonell ansatt