22.06.2023 00:00
Solsikkefrøprotein uttrykkes også som solsikkefrøprotein og er også kjent som solsikkeprotein. Et slikt proteinprodukt fremstilles av avfettet solsikkefrøkake som råmateriale etter at skallet og fenolforbindelser, som klorogensyre og koffeinsyre, er fjernet. Hovedkomponenten er globulin (ca. 70-79 %), etterfulgt av albumin og en liten mengde gluten og prolamin. I aminosyresammensetningen er innholdet av lysin lavt, mens innholdet av andre essensielle aminosyrer er høyt. I aminosyresammensetningen i solsikkefrøprotein er innholdet av lysin høyere enn i kornprotein, men litt lavere enn i soyabønneprotein og animalsk protein. Det viser en god balanse når det gjelder andre aminosyrer. Når aminosyresammensetningen sammenlignes med FAO-verdien, er innholdet av andre essensielle aminosyrer høyere enn eller lik FAO-verdien, med unntak av lysininnholdet. Derfor er lysin den første begrensende aminosyren i solsikkefrø. Selv om lysininnholdet er lavt, er det effektive lysininnholdet opptil 90 %. Solsikkefrøprotein er rikt på svovelholdige aminosyrer, for eksempel metionin. Sammenlignet med de fleste planteproteiner har solsikkefrøprotein god fordøyelighet (90 %) og høyere biologisk verdi (60 %).
Kategori
Tilbud
Land
Kina
Region
Shanxi