Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Nye pneumatiske klemmer fra norelem

Automatisere prosesser effektivt med pneumatiske klemmeelementer

Med nye pneumatiske produkter i kategoriene "Pneumatic Clamps" og "Positioning Elements and Systems", utvider norelem sitt eksisterende utvalg av komponenter for produksjonsprosessene til Industry 4.0.

Pneumatiske klemmeelementer drevet med trykkluft har bevist sin verdi i en rekke bruksområder i automatisert produksjon når det gjelder å bytte ut arbeidsstykker raskt og presist, og dermed optimalisere arbeidsflytene.

Nye sving- og spakklemmer

Pneumatiske sving- og spakklemmer fra norelem brukes der det er tilstrekkelig med lave klemkrefter for å klemme et arbeidsstykke eller når klempunktet må være fritt for inn- og uttak. De er laget av aluminium og er bygget på en slik måte at de kan monteres på ulike måter og i ulike posisjoner – f.eks. på arbeidsbenker - slik at svingklemmen alltid fester arbeidsstykket optimalt.

Tilgjengelig i venstre- eller høyresvingende versjoner, dreieklemmer kjennetegnes ved en rask sving- og klembevegelse. Typiske bransjer de brukes i er romfart, bilindustri, maskinteknikk, mat og emballasje og forbruksvarer. Nytt i norelem-serien er tre svingklemmer og en spakklemme.

Innovasjoner innen posisjonering av elementer og systemer

Pneumatiske posisjoneringssylindre, posisjoneringsfester og sentreringsklemmer fra norelem imponerer med sin kompakte design, tetninger av elastomer og den rustsikre konstruksjonen med bunnkropper i rustfritt stål. Pinne og bøssing er i tillegg herdet for å forhindre slitasje under hyppige sykluser.

De nylig tilførte komponentene til maskiner og inventar opererer med trykkluft, er designet for enkle klem- og posisjoneringsoppgaver og sikrer for eksempel raskt bytte av paller, festeplater eller robottilbehør. I tillegg muliggjør de samtidig inn- eller utspenning av redskaper samt direkte posisjonering og fastspenning av komponenter uten motstykke under sentreringsklemming.

Flere nyheter

22.08.2022 01:05

norelem ved AMB 2022
På den internasjonale messen for metallbearbeiding AMB, som finner sted i Stuttgart fra 13. til 17. september, setter norelem sitt utvalg av klemmeteknologi i forgrunnen. Dette har blitt betydelig utvidet: Fra den 5-aksede skrustikken til flere klemmesystemer til den manuelle klemmemodulen, vil kundene finne mange nye komponenter som gir klar merverdi i mange bruksområder.