Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Brikkemotstander for høye temperaturer opp til 300 °C

Basert på mange års utprøvde produksjonsprosesser for chip-motstander kan SRT Resistor Technology GmbH nå tilby chip-motstander som egner seg for høytemperaturapplikasjoner opp til 300 °C. Denne nye muligheten skyldes at disse chip-motstandene ikke inneholder noe organisk materiale eller nikkel og tinn i kontaktstrukturen. I stedet består den ytre kontakten på disse motstandene av en høykvalitets PtAg-legering som i likhet med motstandssjiktet er brent ved ca. 850 °C og sintret til det keramiske substratet.

Ved bearbeiding av komponenter for høye driftstemperaturer oppstår problemet med at utvalget av loddematerialer for temperaturområdet opp til 300 grader er svært begrenset. I tillegg til at de tåler høye temperaturer, har disse chipmotstandene den egenskapen at de kan kontaktes med ledende lim på en pålitelig måte. Dette betyr at de ledende epoksy- eller polyimidbaserte limene som er tilgjengelige på markedet, er en rasjonell og pålitelig tilkoblingsmetode.

SRT-motstandsseriene CHR, CHS og CHM er for tiden tilgjengelige i høytemperaturversjonene CHR-HT, CHS-HT og CHM-HT.

De generelle dataene som gjelder for alle disse typene med hensyn til høytemperaturapplikasjoner, er oppsummert i databladet "High-Temperature-Chip-R.pdf". Dette, samt de individuelle databladene for disse typene, kan lastes ned fra vår hjemmeside under Nedlastinger. Sammenlignet med motstandene for applikasjoner i det normale temperaturområdet, utføres det for produktene for høy temperatur en tilsvarende foraldring før den endelige målingen for å forutse mulige driftsforandringer i motstandene.

I tillegg til at de kan brukes ved høye temperaturer, har disse chip-motstandene også den egenskapen at de ikke er magnetiske. Standard chipmotstander inneholder et nikkellag i kontaktsystemet, som har ferromagnetiske egenskaper. Ved bruk i høye magnetfelt, for eksempel i datatomografer, fører denne magnetiske egenskapen ikke bare til mekaniske krefter på komponentene, men også til alvorlige forstyrrelser i det elektroniske nyttesignalet. Denne egenskapen har åpnet opp et nytt bruksområde for slike chip-motstander.

Flere nyheter

Ved å optimalisere layouten og trykketeknikken har SRT Resistor Technology GmbH lyktes i å utvide...