Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

Kunsten å feste 3D-elementer raskt og presist

I en tid som preges av mangel på arbeidskraft og stadig kortere beslutningsfrister under prosjektutviklingen, er verktøy som 3D-planlegging og -design nå tilgjengelig. Tett koordinering og samarbeid mellom byggeelementprodusent, arkitekt og fasadebygger gjør det mulig å realisere prefabrikkerte elementer med kortere montasjetider.

For å montere disse raskt og presist kreves det spesialutviklede underkonstruksjonssystemer, muligheter og teknologier for forhåndsmontering samt nytenkning innen planlegging og montering. Bygningselementene er tyngre og mindre småskala, noe som oppfyller dagens arkitektoniske krav.

Bygningselementer i storformat som arkitektoniske blikkfang
I SPURWERK, det imponerende byggeprosjektet til Bremen-investoren og prosjektutvikleren "Peper & Söhne", er kravene til moderne arkitektur satt ut i livet. På tomten til den tidligere Neustadtsgüterbahnhof (Neustadts godsbanegård) skapes en moderne, allsidig kommersiell blanding av kontorer, håndverk, utstillingslokaler og gastronomi på rundt 90 000 kvadratmeter.

Westphal Architekten BDA er ansvarlige for det urbane utseendet til det nye, romslige arbeidsmiljøet. Det nyutviklede kvartalet består av fleretasjes, gråskimrende mursteinskledde bygninger som støttes av antrasittfargede, etasjehøye betongsokler.

Sikker understøttelse av tredimensjonale betongsøyler i stort format i elementkonstruksjon
En spesialkonstruksjon av det velprøvde SYSTEA-profilsystemet UBE NG forbinder plater og beslag produsert av RIEDER i glassfiberbetong. For å redusere monteringstiden for de oppadstrebende, pilformede 3D-elementene i glassfiberbetong ble det valgt todimensjonale elementer i serien formparts. Elementene ble prefabrikkert slik at de passet nøyaktig sammen med systemhjørnebeslag og sendt til byggeplassen etter forhåndsmontering.

I tett samarbeid med Kohlmeyer Fassadenbau var det dermed ikke bare mulig å forkorte monteringsprosessen mange ganger, men også å kombinere den høye kvaliteten på forhåndsmonteringen perfekt med arbeidet på byggeplassen. Når man monterer elementer i stort format på byggeplassen, er det viktig at de monteres nøyaktig i vater og med kran.

SYSTEA UBE-profilsystemet kjennetegnes av skjult innfesting av fasadeelementer i stort format. I byggeprosjektet i Bremen ble kledningselementene skrudd sammen skjult ved hjelp av Rieder systembraketter. For å oppfylle kravene til varmeisolasjon ble SYSTEA-systemet optimalisert termisk. Agraffe-festingen kan gjøres på stedet eller i formontasjen. For enklere bearbeiding er veggbrakettene utstyrt med et monteringshjelpemiddel som gjør det mulig å feste og holde bæreprofilen på plass.

SYSTEA er tilgjengelig for individuelle samtaler og spørsmål.

Flere nyheter

Når du tenker på Bauhaus i Berlin, forbinder du det automatisk med Gropius. Med den nye bygningen...