Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

HMI med haptisk berøring fungerer også uten skjerm

  • Intuitiv HMI for det internasjonale markedet
  • HMI med haptisk berøring fungerer også uten skjerm
Glassbaserte, haptiske, innebygde berørings-HMI-er fra Irlbacher, den globale spesialisten på bearbeiding og funksjonalisering av planglass, muliggjør intuitive brukergrensesnitt som kan klare seg uten skjerm og dermed uten tale. PCAP-baserte betjeningselementer som er integrert i glasset, og som til og med kan føles med hansker, erstatter kontroller og knapper, slik at man unngår åpninger i frontpanelet. Alle produksjonstrinn for de kundetilpassede løsningene utføres i Tyskland.

De haptiske betjeningselementene kan enten være innfelte eller opphøyde. Elementer i form av fingertupper erstatter knappene og gjør betjeningen intuitiv, ettersom man umiddelbart ser hvor på fronten man skal utføre en handling. Inndataenheter i form av glidebrytere eller enkodere kan også modelleres ved hjelp av denne teknologien. Passende plasserte lysdioder eller små alfanumeriske displayer viser aktuelle innstillingsverdier. Ved å utforme bakgrunnsbelysningen og de enkelte scenene deretter, blir betjeningsprosedyrene intuitivt forståelige og tydelige, selv uten display.

Mikrokontrollerne som brukes til å analysere PCAP-sensorsignalene, har tilstrekkelig datakraft til å integrere noen eller alle kundens applikasjoner. I slike tilfeller sørger spesialverktøy for at kundens immaterielle rettigheter forblir beskyttet. Dette gjør det mulig å parallellisere utviklingsoppgavene, noe som forkorter tiden til markedet og reduserer produksjonskostnadene.

Irlbachers innebygde HMI-er er basert på PCAP-teknologi. Det betyr at de er helt lukkede, uten skjøter og åpninger, og at de derfor har kapslingsklasser opp til IP69K. Rengjøring - eller, for eksempel i MedTech-sektoren, hygienisk reprosessering - kan utføres når som helst uten problemer. Avhengig av designkravene kan HMI integreres innfelt eller innlimt - eller utgjøre selve fronten på apparatet.

En smart kombinasjon av sensorer og bakgrunnsbelysning gjør det mulig å kartlegge selv komplekse apparatfunksjoner ved hjelp av enkle betjeningsprosedyrer. For eksempel aktiveres apparatet ved første berøring av glassfronten, og bakgrunnsbelysningen heves jevnt. Dermed er det for eksempel ikke lenger behov for en PÅ-knapp. Det integrerte styresystemet er så kraftig at det også er mulig med scenisk bakgrunnsbelysning. På denne måten tilpasses belysningen på HMI-enheten til den aktuelle enhetsstatusen og den forventede driftsprosessen.

Tidløst elegante HMI-enheter har som regel sort som grunnfarge. Firmalogoer, enhetsnavn, symboler osv. kan også påføres frontglasset ved hjelp av UV-bestandig, miljøvennlig keramisk trykk. I et siste bearbeidingstrinn emaljeres alle fargelagene uatskillelig med glasset, som samtidig foredles til herdet sikkerhetsglass.

Irlbacher-konsernet, som har eksistert i nesten 90 år, regnes som den glassforedleren som har det bredeste spekteret av produksjonsmuligheter på verdensbasis. Selskapet har printet elektroniske kretser på glass i over 15 år og hjelper kundene sine med å utvikle avanserte monteringsløsninger for skreddersydde innebygde HMI-er, både med og uten display.

Flere nyheter

Takket være føringene som er skåret inn i berøringsskjermen, vet fingrene alltid hvor de er. Å sk...