Katalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrisk trekkvogn: en uke med praktisk testing

Elmotoren er nå mer enn bare et alternativ for personbiler. Men hva med lastebiler? Til tross for høye anskaffelseskostnader, kort rekkevidde og høy egenvekt spås teknologien en lovende fremtid innen godstransport. Som pioner innen alternative transportalternativer som kombinert transport, ser LKW WALTER naturligvis også på alternative drivstoff og drivsystemer. Dette har resultert i ulike tester, som for eksempel den nylige testuken med en batteridrevet VOLVO-trekkvogn (BEV) i Polen.


Testfasen: en uke med rent elektrisk langtransport

Som en av de første transportorganisasjonene i Europa kunne vi sammen med en polsk transportpartner teste BEV-trekkvognen fra produsenten Volvo i en uke på lengre strekninger. Under flere transporter i Polen viste teknologien seg å være svært lovende for fremtiden. Høydepunktet: en besparelse på over 1600 kg CO2-utslipp over en distanse på 2435 km - en besparelse på over 65 % sammenlignet med et dieselkjøretøy. Opptil 629 km kan kjøres per dag.

Hvorfor gjør vi dette?

Med mer enn 558 000 transporter i kombinert trafikk i 2022 og mer enn 350 avganger per dag har LKW WALTER i årevis tatt sitt ansvar for en grønn fremtid i europeisk godstransport. Likevel er det bokstavelig talt fortsatt et stort utviklingspotensial på ruten. Vi mener at batteridrevne kjøretøy har potensial til å utvikle utslippsfrie korridorer på korte for- og ettertransportruter i kombinert trafikk. Derfor utvider vi testene våre i nær fremtid og håper å nå en ny milepæl for kombinert transport i nær fremtid.

Flere nyheter

Vi tilbyr tre modeller for å holde kjøretøyene dine så travle s...