Katalog

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Kabeltransdusere for 0,1 mm² til 100 mm² fra Schuetz messtechnik

MAT1000-transduseren brukes til å måle den elektriske motstanden til kabler, ledninger og andre materialprøver i forbindelse med varemottakskontroll, produksjonsovervåking og kvalitetssikring. Prøven, en såkalt meterprøve av en kabel eller ledning, klemmes inn i transduseren, og den elektriske motstanden mellom de to potensialavtakene, som er nøyaktig 1000 mm fra hverandre, måles.

I kombinasjon med enheter i MR200/250/300C-A-serien kan MAT1000-transduseren brukes til å måle elektriske motstander fra 200 m til omtrent mindre enn 100 7 per meter, noe som tilsvarer tverrsnitt fra ca. 0,1 mm² til over 100 mm². En homogen strømfordeling, som er en forutsetning for svært nøyaktige målinger, oppnås ved hjelp av den romlige avstanden mellom potensialuttaket og strømtilkoblingen.

Den er omtrent åtte ganger den største tillatte diameteren. Et stabilt og vridningsbestandig underlag av lettmetall som ikke ruster, med to faste klemmeanordninger sørger for at prøveobjektet holdes sikkert fast. en grov forhåndsinnstilling av klemmekjevene gjør det mulig å justere diameteren, mens hurtigutløsningsspakene sikrer jevn drift i testfeltet.

Transduseren kan brukes under vann, og en styreskinne i plast som følger med i leveransen, kan brukes for å forhindre at tynne tråder synker ned og dermed endrer lengde. Men først og fremst gjør et spor i føringsskinnen det mulig å beskytte prøven mot trekk og dermed mot raske endringer i temperatur og motstand.