Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Resirkulerte materialer som neste skritt mot økt bærekraft for avanserte laboratorieforbruksvarer

I biovitenskapelige laboratorier, der presisjon og renhet ikke er til forhandling, er etterspørselen etter miljøvennlige løsninger nå høyere enn noen gang. Laboratoriene er opptatt av miljøpåvirkningen fra virksomheten sin, og de er klar over at den stadig økende etterspørselen etter forbruksartikler i plast ikke er ressursvennlig. For å bli mer bærekraftige må fremtidens laboratorieforbruksartikler i plast derfor kunne produseres av fornybare eller resirkulerte råmaterialer.

Eppendorfs engasjement for bærekraft er tydelig på mange områder, blant annet i overgangen til biobaserte råmaterialer for laboratorieforbruksartikler fra og med 2022. Samtidig viser resirkulerte materialer også et stort potensial for de delene av et produkt som ikke kommer i direkte kontakt med prøven. Resirkulerte materialer, også kjent som resirkulater, er generelt kjent som gjenbrukt plast laget av PE (polyetylen), PP (polypropylen) eller PET (polyetylentereftalat), som har blitt kastet minst én gang av husholdninger eller bedrifter, og som brukes til produksjon av nye produkter.

"Post Consumer Recyclate (PCR)", som brukes til engangsholdere for pipettespisser, er av industriell opprinnelse og stammer utelukkende fra restmaterialer som oppstår under produksjonsprosessen for kontaktlinser", sier Brigitte Klose, Global Marketing Manager for Consumables hos Eppendorf SE."Denne typen "single source"-innsamling av polypropylen fra produksjonen av medisinske produkter sikrer at det resirkulerte materialet beholder den renheten og integriteten som er en forutsetning for produksjonsprosessen av forbruksartikler til laboratorier. Vi ber om dokumentasjon fra våre leverandører med hensyn til sporbarheten av resirkuleringsmaterialet, samt at alle prosesser er i samsvar med EN 15343:2007."


Siden slutten av mai i år har Eppendorf startet overgangen til resirkulering av de beholderne som inneholder forbruksmateriell. I første omgang gjelder denne overgangen stativer for engangspipettespisser, som vanligvis brukes i laboratorier som utfører sterilt arbeid. Disse engangsstativene er uunnværlige for bruken av pipettespissene. Stativene gir pipettespissene stabilitet og beskyttelse, helt ut til den siste spissen. I likhet med pipettespissene må disse engangsstativene ha samme renhet og sterilitet, og hittil har de vært produsert av svært rent fossilbasert polypropylen. "Denne overgangen til resirkulert materiale vil spare denne begrensede fossile ressursen, og Eppendorf vil oppnå en besparelse på mer enn 166 tonn CO2 per år", sier Klose.

Denne endringen i polypropylenet som brukes til produksjon av stativene, vil verken påvirke renheten, steriliteten eller stabiliteten til epT.I.P.S.®-pipettespissene i engangsstativene. Kundene våre kan enkelt bytte uten å lide noe tap av kvalitet. Dette bekreftes ytterligere av partispesifikke kvalitetssertifikater.

Flere nyheter

Den amerikanske forskeren Laura Seeholzer, Ph.D., postdoktor ved University of California, San Fr...

I bioprosessutvikling er data nøkkelen til suksess. Det er nødvendig å forst&...

Effektivt samspill mellom manuell og automatisert pipettering Eppendorf presenterer sitt nye, mod...

ACT-merkene (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerer på samme måte som e...
Investigators 2024 går til Clemens Plaschka, Østerrike

Den uavhengige juryen, ledet av professor Laura Machesky, valgte ut Clemens' forskning på de mole...