Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf mottar nok et ACT-merke som en utmerkelse for miljøvennlig utstyr

ACT-merkene (Accountability, Consistency, and Transparency) fungerer på samme måte som ernæringsmerking og gir en omfattende vurdering av bærekraftsrelaterte aspekter. Dette gjør det enkelt for laboratorier å vurdere hvor miljøvennlige leverandørene deres er.


Sertifiseringsprosessen evaluerer grundig produksjonsprosesser, energi- og vannforbruk, emballasje og avhending av produkter. Eppendorf har allerede mottatt ACT-merket for mer enn 150 produkter.

Nå har ytterligere tre produktgrupper blitt lagt til
  • multipette®1) M4 multidispenser,
  • thermoMixer© C og
  • den nylig lanserte Mastercycler® X40.

Disse produktene føyer seg inn i rekken av Eppendorfs laboratorieprodukter som har blitt vurdert av My Green Lab for sin miljøvennlighet, inkludert sentrifuger, biobaserte laboratorieforbruksvarer, pipetter og frysere med svært lav temperatur.


Eppendorfs engasjement for bærekraft er tydelig i produksjonen av alle disse nylig ACT-merkede produktene, som er satt sammen i tyske fabrikker som bruker 100 % fornybar energi. I tillegg har Eppendorf iverksatt en rekke tiltak for å minimere energiforbruket og redusere avfallsmengden ved disse produksjonsanleggene.





Gjennom strenge retningslinjer for miljø, helse og sikkerhet, inkludert ISO 14001-sertifisering og ansvarlig kjemikaliehåndtering, samt bruk av resirkulerte og resirkulerbare emballasjematerialer, sikrer Eppendorf høye standarder for sikkerhet og miljøansvar. Om ACT-merket Kriteriene for ACT-merket, også kjent som Environmental Impact Factor (EIF)-kriteriene, ble utviklet med innspill fra bransjeeksperter og eksterne interessenter. Forskere, bærekraftsansvarlige, innkjøpseksperter og produsenter har alle gitt verdifulle tilbakemeldinger på EIF-kriteriene, noe som har resultert i det mest omfattende produktmerkingsprogrammet for biovitenskapelige produkter. ACT-merkingsprosessen innebærer tredjepartsverifisering av den bærekraftige innvirkningen av et produkt, dets drift og end-of-life. Fullføringen av denne prosessen er en betydelig prestasjon som gir et grunnlag og et rammeverk for kontinuerlig forbedring for produsenten.

Flere nyheter

Den amerikanske forskeren Laura Seeholzer, Ph.D., postdoktor ved University of California, San Fr...

I bioprosessutvikling er data nøkkelen til suksess. Det er nødvendig å forst&...

Effektivt samspill mellom manuell og automatisert pipettering Eppendorf presenterer sitt nye, mod...

I biovitenskapelige laboratorier, der presisjon og renhet ikke er til forhandling, er ettersp&osl...

Investigators 2024 går til Clemens Plaschka, Østerrike

Den uavhengige juryen, ledet av professor Laura Machesky, valgte ut Clemens' forskning på de mole...