Katalog

HME - Technologies GmbH

Tilbake til listen

Pulver av zirkoniumhydrid (7704-99-6) av HME - Technologies GmbH

Produkt forespørsel  

CAS-nummer: 13940-37-9

Egenskaper:

Zirkoniumhydridpulver, titanhydridpulver, vanadiumhydridpulver, hafniumhydridpulver, zirkoniumnitridpulver, titannitridpulver, vanadiumnitridpulver, nitrogenholdig krompulver, nitrogenholdig manganpulver.

Zirkonium finnes bare i jordskorpen i form av malm, vanligvis et zirkoniumsilikat, for eksempel zirkon. Zirkonium utvinnes fra zirkoniummalm ved å fjerne oksygen og silisiumdioksyd. Denne prosessen, kjent som Kroll-prosessen, ble først brukt på titan. Kroll-prosessen resulterer i en legering som inneholder hafnium. Hafniumet og andre urenheter fjernes i et senere trinn. Zirkoniumhydrid dannes ved å kombinere raffinert zirkonium med hydrogen. I likhet med titan løser fast zirkonium lett opp hydrogen.

Tettheten til zirkoniumhydrid varierer avhengig av hydrogenet og ligger mellom 5,56 og 6,52 g cm-3.

Egenskaper:

  • Molekylformel: ZrH
  • Molekylvekt: 92,232
  • Tetthet: 5,9 g/cm3

Bruksområder:

Som rent pulver brukes zirkoniumhydrider som hydrogeneringskatalysatorer, i pulvermetallurgi og som gettere i vakuumrørindustrien. I vakuumsystemer bidrar zirkoniumhydrider til å etablere en forsegling mellom metall og keramikk. I denne metoden blandes et hydridpulver (spesielt ZrH4) med det tettende metallet, og ved oppvarming av blandingen spaltes hydridet. Hydrogenet som frigjøres, renser omgivelsene, og det produserte metallet flyter og danner en tetning selv ved temperaturer helt ned til 300 °C.

ZrH2 brukes i pulvermetallurgi, som hydrogeneringskatalysator og som reduksjonsmiddel, vakuumrørgasser og skumdannende middel ved produksjon av metallskum. Det brukes også som nøytronmoderator i kjernereaktorer med termisk spektrum, som for eksempel forskningsreaktoren TRIGA, utviklet av General Atomics, eller de sovjetiske TOPAZ-kjernereaktorene. Det brukes også som brensel i pyrotekniske sammensetninger, det vil si pyrotekniske initiatorer.

Produkt forespørsel