Katalog

HME - Technologies GmbH

Tilbake til listen

Neodym jern bormagneter (NdFeB) av HME - Technologies GmbH

Produkt forespørsel  

Det beste innen magnetisk ytelse og energi. NdFeB-magneten er for tiden den sterkeste magneten som er tilgjengelig.

Generell informasjon:
Neodym-jernbor (NdFeB)-magneter i klassen for sjeldne jordarter har vært kommersielt tilgjengelige siden midten av 1980-tallet. Magnetenes popularitet har vokst raskt på grunn av deres høye maksimale energiprodukt og det store utvalget av tilgjengelige former, størrelser og kvaliteter.

I dag er det mulig å oppnå en remanens på over 1,4 Tesla. Energiprodukter på opptil 50 MGOe er for tiden tilgjengelige. De fleste NdFeB-magneter er anisotrope og kan bare magnetiseres i orienteringsretningen. Generelt kreves det magnetiseringsfelt på ca. 30KOe for å mette NdFeB-magneter.

En viktig ulempe med NdFeB-magneter er at de er følsomme for korrosjon. For å forhindre uønsket oksidasjon er de ferdige magnetene derfor belagt med et sink-, nikkel-, tinn-, al-, au- eller epoksylag. NdFeB-magneter produseres i store blokker som presses i en form og deretter sintres. En mindre blokk, en skive, en ring, en stang eller en rotor skjæres ut av den store blokken ved hjelp av datastyrt elektrotråd eller diamantskive, bores med spesialbor og slipes til slutt.

NdFeB-magneter erstatter SmCo-magneten der det er mulig, på grunn av den lavere prisen.
Temperatureffekter:
De magnetiske egenskapene til NdFeB svekkes betydelig når de utsettes for temperaturer over 130 °C, avhengig av materialkvalitet og permeanskoeffisient. NdFeB-magneter med høyere permeanskoeffisient tåler som regel høyere temperaturer uten å miste sine magnetiske egenskaper. Driftstemperaturer på opptil 200 °C er mulig.

Bruksområder:
Motorer, generatorer, styring av ladede partikkelstråler, hodetelefoner, holdesystemer, instrumentering, høyttalere, magnetiske lagre, magnetiske koblinger, magnetisk resonans, magnetisk separasjon, mikrofoner, partikkelakseleratorer, releer, brytere og mange andre bruksområder.

Produkt forespørsel