Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Tilbake til listen

Laminografi av Comet Yxlon GmbH

Produkt forespørsel  

Laminografi: Fordelene ved 2D- og 3D-testing kombinert.
Datalaminografi kalles noen ganger også "2,5D-testing", ettersom det teknologisk sett kan klassifiseres mellom 2D-røntgenfluoroskopi og 3D-datatomografi (CT). Laminografi egner seg for de spesielle utfordringene ved testing av flate komponenter som kretskort (PCB), mikrobrikker (IC), komplette mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner - eller til og med skrifter på papyrus. Mens 2D-røntgeninspeksjon gir høy oppløsning, men ingen romlig informasjon, gir 3D-CT god romlig informasjon, men muligens for lav oppløsning. Dette er tilfellet for laminografi: Den tilfører dybdeinformasjon til de høyoppløselige 2D-bildene, slik at defekter i et flatt objekt kan oppdages og lokaliseres på en pålitelig måte.

Disse Comet Yxlon-systemene tilbyr datalaminografi
Cougar EVO
Cheetah EVO
FF85 CT

Elektronikk: Inspeksjon av kretskort (PCB) med laminografi.

Laminografi er den ideelle teknologien for kvalitetssikring av loddeskjøter, f.eks. på ball grid arrays (BGA), som loddes på kretskort ved hjelp av reflow-prosessen. Ved å teste loddeskjøtene sikrer man at kontaktflatene er store nok til å lede strøm eller varme på foreskrevet måte. Den fastslår også om det finnes hulrom, samt størrelsen og fordelingen av disse. Ved inspeksjon av tettpakkede, dobbeltsidige kretskort bruker systemer som Cheetah EVO og Cougar EVO laminografi til å lage lagdelte bilder av kontaktflaten - uten at komponenter på den andre siden av kretskortet hindrer sikten, slik som ved 2D-røntgenbilder. Den endelige evalueringen av loddeskjøtene støttes av arbeidsflyten i programvaren VoidInspect CL.

Semiconductors: kvalitetskontroll av mikrobrikker.

Når det gjelder IC-er og wafere, er det ikke forbindelsene mellom et kretskort og en chip som må inspiseres, men forbindelsene mellom ulike lag i en chip - for eksempel mellom silisiumdies eller mellom silisiumdies og et substrat eller distribusjonslag. Ettersom avanserte integrerte kretser består av flere lag, er et 2D-røntgenbilde vanligvis utilstrekkelig for analyse, ettersom det ikke gir romlig informasjon og de ulike interne strukturene overlapper hverandre. Systemer som Cheetah EVO og Cougar EVO bruker laminografi for å generere bilder av høy kvalitet av sammenkoblingslagene.

Tilleggsinformasjon

Produkt forespørsel