Katalog

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

China Rapid Injection Molding Company

Svar på annonse

Hurtigsprøytestøping, også kjent som rapid tooling eller rapid prototyping, er en produksjonsprosess som brukes til rask produksjon av plastdeler i små volumer. Det er en variant av tradisjonell sprøytestøping, som er en mye brukt produksjonsteknikk for produksjon av plastdeler i store volumer.



Den største fordelen med hurtigsprøytestøping er at den gjør det mulig å akselerere produksjonssyklusen for lavvolumdeler. Det innebærer at man bruker støpeformer i aluminium eller mykt stål i stedet for de mer holdbare og kostbare stålformene som brukes i tradisjonell sprøytestøping. Disse formene kan produseres mye raskere og til en lavere kostnad, noe som gjør hurtigsprøytestøping til et levedyktig alternativ for prototyper og små serier.



Prosessen omfatter vanligvis følgende trinn:

Design og prototyping: Emnet designes ved hjelp av programvare for datastøttet design (CAD). En prototype av delen kan lages ved hjelp av teknikker som 3D-printing for å verifisere designet før man går videre til produksjon.



Produksjon av støpeform: Formen lages av aluminium eller mykt stål, som kan maskinbearbeides eller 3D-printes. Dette trinnet er vanligvis raskere og mer kostnadseffektivt sammenlignet med produksjon av stålformer som brukes i tradisjonell sprøytestøping.



Sprøytestøping: Formen monteres i en sprøytestøpemaskin, og smeltet plastmateriale sprøytes inn i formhulen under høyt trykk. Materialet størkner raskt og tar form av formen.



Avforming og etterbehandling: Når plasten har størknet, åpnes formen og delen tas ut. Eventuelt overflødig materiale eller ujevnheter trimmes eller glattes ut for å oppnå ønsket utseende.



Hurtigsprøytestøping har flere fordeler sammenlignet med tradisjonelle sprøytestøpemetoder.


Svar på annonse

Kategori
Tilbud

Region
china