Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Landbruksroboter skal redde fremtidens landbruk

Autonome landbruksroboter (agri-roboter) som et middel til å bekjempe den økende etterspørselen etter mat og mangelen på kvalifisert arbeidskraft i landbruksmarkedet

Støvet som stiger opp fra høstmaskinen som drar inn kornet en varm sommerdag, er et velkjent bilde, men hva skjer når det ikke er noen arbeider til stede for å høste avlingen? Det som er klart, er at den økende etterspørselen etter mat fra en voksende befolkning, kombinert med en vedvarende mangel på kvalifisert arbeidskraft, bare kan møtes med en økning i antallet autonome systemer.

I intralogistikkmarkedet har temaet autonomi stått i sentrum for utviklingen de siste årene. Denne kunnskapen kan nå brukes til å automatisere gjentatte oppgaver i det daglige arbeidet i landbruket. Dosering, griping, justering, plassering - alt dette er oppgaver som utføres både i industrielle miljøer og i landbruket. Enten det dreier seg om håndtering av plastgranulat eller såkorn, råvarer eller høsting av matvarer, er ikke materialproduktet av betydning for teknologien bak applikasjonen. Derfor kan eksisterende konsepter fra industriell automasjon enkelt overføres til landbruksteknologi.

Det er her Dunkermotoren har fokusert sin innsats og har mange års erfaring. Smarte BLDC-motorer med integrert elektronikk har i mange år blitt brukt til drift av selvstyrte kjøretøy i intralogistikken, og kan nå brukes til å realisere smart farming-konseptet med bare små justeringer for å tåle de tøffe miljøforholdene i landbruket.

Grunnlaget forautonome landbruksroboter

Grunnlaget for autonom utførelse av bevegelsesoppgaver er desentraliserte styringer og nettverkstilkobling av skybaserte plattformer. Intelligente elektriske motorer med CANopen- eller Ethernet-grensesnitt gir viktige data for robotens bevegelser. Takket være bevegelsesparametere som er definert på forhånd, resulterer analysen av disse dataene i robotens ønskede reaksjon.

I hvilken situasjon roboten skal utføre, kjøre eller posisjonere seg på hvilken måte, defineres via MotionCode. MotionCode, Dunkermotorens motorstyringsprogram, styrer roboten og forteller den hvilke oppgaver den skal utføre eller hvilken posisjon den skal bevege seg til. Det kjøres direkte på motorens integrerte elektronikk som er innebygd i girmotorhuset, noe som sparer verdifull plass i utformingen av robotene.

Programmeringen gjøres enkelt i C eller kan overtas direkte av Dunkermotoren-spesialister fra IIoT-merket nexofox. Hvis flere roboter er i bruk, gjør nexofox det også mulig å overvåke hele flåter. Friksjon, slitasje, kjørte og planlagte ruter kan dermed evalueres nøyaktig. Ved planlagt vedlikehold kan den aktuelle posisjonen og systemets tilstand bestemmes nøyaktig.

Takket være skytilkoblingen og integrasjonen i eksisterende systemer er det mulig å få tilgang til data uansett hvor du befinner deg.

Du kan konsentrere deg om kjernevirksomheten din, mens Dunkermotoren og nexofox tar seg av resten. På denne måten bidrar vi i fellesskap til realiseringen av nye Smart Farming-konsepter og sørger for at den økende etterspørselen etter mat blir dekket i fremtiden - til tross for mangel på faglært arbeidskraft og en voksende befolkning.

TEnergy Efficiency as extra Benefit

Forestill deg en oppdretts- eller fôringsrobot på fremtidens nettverksbaserte gård. Hvordan må systemet ditt se ut når det gjelder funksjonalitet?

I tillegg til autonomi må fremtidsrettede konsepter være plassbesparende og tåle de tøffe miljøforholdene på gården på lang sikt. For å oppfylle de økende kravene til energieffektivitet må driften også være så energieffektiv som mulig.

Siden elektronikken i de smarte Dunkermotorene er integrert direkte i motorhuset, kan landbruksrobotene utformes spesielt kompakte. I tillegg overtar elektronikken store deler av dataovervåkningen og evalueringen, noe som frigjør datakapasitet i det totale systemet og gir energibesparelser med samme funksjonsomfang.

Men det finnes enda en fordel: Ved å integrere dem i motorhuset er de følsomme elektroniske komponentene beskyttet mot påvirkning fra omgivelsene. Selve huset er laget av stål eller aluminium. Takket være et valgfritt belegg kan hele frekvensomformeren oppnå en kapslingsklasse på opptil IP69K. Dette gjør det autonome systemet ideelt for bruk i fjøs eller på åkeren.

Sist, men ikke minst, har elektromotorene høy effekttetthet, noe som gjør det mulig å bruke små motorer med høy virkningsgrad. Dette reduserer energibehovet til landbruksrobotene, noe som gjør at de kan kjøre lengre avstander og gir deg reelle kostnadsbesparelser.

Enten det gjelder dyrehold eller krevende feltarbeid - la oss samarbeide om å realisere robuste og fremtidsrettede løsninger for landbruket.

Flere nyheter

Den nye 4Q-regulatoren fra Dunkermotoren tilbyr høy ytelse til en rimelig pris
Dunkermotoren baner vei for helautomatisert og digitalisert intralogistikk

22.08.2024 01:00

Sikkerheten alltid i fokus

SISTEMA sikkerhetsbibliotek for Dunkermotorens smarte dPro-motorer med STO

Dunkermotoren, et AMETEK-merke, er stolt av å drive Milhagem Team racerbil fra Universitetet i Minas Gerais med sin børsteløse DC-motor
Dunkermotoren gir ut en ny utgave av sitt Motion Journal "mo

Fra 14. til 17. mai 2024 åpner Interclean-messen i Amst...