Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli og samarbeidspartnere fullfører Nord-Amerikas første storskala mekaniserte ladeprogram for elbiler i en havn

SSA Terminals, LLC har tatt i bruk 33 terminaltraktorer som er designet for utslippsfrie elbiler med helautomatiske hurtigladekontakter (QCC) med høy kapasitet.

Stäubli Electrical Connectors, en ledende global produsent av elektriske kontaktløsninger, har inngått kontrakt med SSA Terminals, LLC, et joint venture med Matson Navigation Company, om å levere automatiserte ladetilkoblinger til 33 terminaltraktorer i havnen i Long Beach i California. Dette prosjektet er et av de største automatiserte ladeprogrammene for elektriske kjøretøy i aktive havner i USA. SSA Terminals og Stäubli er også i ferd med å implementere ytterligere fem enheter med QCC i havnen i Oakland.

Prosjektet med SSA Terminals er en del av et tilskudd på 50 millioner dollar som havnen i Long Beach mottok fra California Air Resources Board (CARB) under ZANZEFF-programmet (Zero and Near Zero Emission Freight Facility). ZANZEFF finansierer transformative strategier for utslippsreduksjon ved fraktanlegg over hele delstaten og er en del av California Climate Investments, et delstatlig program som utnytter milliarder av dollar fra klimakvoter for å redusere klimagassutslipp, styrke økonomien og forbedre folkehelsen og miljøet - spesielt i vanskeligstilte lokalsamfunn.

I forbindelse med dette prosjektet ble 33 traktorer som ble brukt til å transportere containere rundt på terminalområdet, utstyrt med elbiler. SSA Terminals, som driver havneterminalen, valgte det australske selskapet Tritium til å installere 175 kW likestrømsladere for å drive traktorene, og Stäubli til å installere den automatiske hurtigladeløsningen QCC.

Fordeler for California og havnene

Stäublis QCC-system har en lukket stift- og stikkontakt som er selvrensende og berøringsbeskyttet på begge sider av pluggen, og som enkelt kan korrigere feiljustering. I havnen i Long Beach kobler de 33 QCC-systemene automatisk Tritiums lasteutstyr til en kontakt på hver terminaltraktor, noe som skaper et sikkert og effektivt lastesystem. Her er noen av høydepunktene i denne teknologiløsningen

  • Berøringsfri drift: Alle traktorer kan lades samtidig uten manuell inngripen. Sjåførene kjører ganske enkelt inn i en ladestasjon, og QCC-enheten kjører ut for å koble til traktorene i pauser eller ved skiftbytte. Dette sikrer maksimal ladetid og arbeidsutnyttelse.
  • Miljømessig herdet: Hver QCC er dimensjonert for en effekt på mer enn én megawatt og har UL-sertifiserte komponenter som motstår forurensninger som vanligvis forurenser havneutstyr, for eksempel saltholdig luft, høy luftfuktighet, rust og gummi i luften.
  • Lite/ingen vedlikehold: QCC-systemet er konstruert for opptil 100 000 plug-in-sykluser og krever lite eller ingen vedlikehold, med en forventet levetid på 20 til 30 år.
  • Bedre luftkvalitet: Prosjektet bidrar til å oppfylle utslippsreduksjonsstrategiene i Port of Long Beach og Port of Los Angeles Joint Clean Air Action Plan, som har som mål å gjøre terminaldriften 100 prosent utslippsfri innen 2030.
"Stäubli er takknemlig overfor SSA Marine for muligheten til å koble kjøretøyet til infrastrukturen og demonstrere innovativ nullutslippsteknologi som forbedrer driftseffektiviteten uten å forurense luften rundt oss."
David Rababy - Sales Director E-Mobility North America.

Dette prosjektet med Stäubli er et nytt skritt på SSA Terminals' vei mot en utslippsfri drift. Det bygger på selskapets lange historie med utprøving og implementering av ny teknologi for å redusere utslippene ved sjøterminalene.

om SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals er et datterselskap av SSA Marine, en av verdens ledende uavhengige, privateide sjøterminaloperatører med mer enn 250 terminalanlegg og jernbanevirksomhet i USA, Canada, Mexico, Mellom-Amerika, Sør-Amerika og Asia. Siden etableringen i 1949 har SSA Marine fortsatt å vokse med kundenes beste for øye.

Om Port of Long Beach

Port of Long Beach er en av verdens fremste havner, en innfallsport for handel over Stillehavet og ledende innen godstransport og miljøforvaltning. Havnen håndterer årlig handel for mer enn 200 milliarder dollar og skaper 2,6 millioner handelsrelaterte arbeidsplasser over hele landet, inkludert 575 000 i Sør-California.

Flere nyheter

Fransk veveri investerer i Stäubli for å oppfylle ESG-kravene