Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Presis i svingen, pålitelig på rettstrekningen

Nytt fra norelem: Lineære rulleføringer

Lineære føringer brukes på mange områder der legemer skal beveges med så lite kraft og friksjon som mulig, for eksempel i emballasje- og næringsmiddelindustrien eller på innvendige dører i skip og tog. Norelem tilbyr nå også lineære rulleskinner, som er delt inn i fire produktfamilier.

De lineære rulleskinnene som norelem tilbyr, omfatter rette og buede lineære føringsskinner i blankt, herdet stål samt to varianter av tilhørende rulleskinnevogner. De lineære rulleskinnene er tilgjengelige i to størrelser som skiller seg fra hverandre med hensyn til høyde- og breddemålene på de lineære føringsskinnene.


Lineære føringsskinner

norelem tilbyr sine lineære føringsskinner med og uten spor. I versjonen med dobbeltsidig spor kan skinnene enkelt monteres ved hjelp av en forsenket fjærnøkkel. Dette gjør det mulig å skru skinnene direkte på en flat overflate. I tillegg gjør den nøyaktige justeringen ved hjelp av en fjærnøkkel det enklere å føre skinnen over skjøten. Alle lineære føringsskinner med kilespor kan kombineres etter behov for å skape komplekse geometrier av buede og rette lineære føringsskinner. For variantene med kilespor er fjærnøklene inkludert i leveransen, og det samme er plugger som dekker skruene i skinnene og beskytter dem mot smuss og fremmedlegemer. norelem tilbyr også rette løpeskinner uten kilespor i tre standardlengder på 500, 1 000 og 2 000 mm.500, 1 000 og 2 000 mm, og på forespørsel også i lengder på opptil 4 000 mm.

Linjeskinnene kan skrus på ovenfra og kan utstyres med en eller flere rulleføringer.



Rulleføringsvogner

Rulleføringsvognene 21350 har en enkel mekanisme som tillater en kompensasjon på ca. 0,05 mm. Derfor kan bare rette lineære føringsskinner brukes. Nivelleringsmekanismen til rullevognen 21351 tillater derimot et toleranseområde på ca. 0,5 mm. Dette gjør det mulig å kjøre på rette og buede lineære føringsskinner. Den maksimale akselerasjonen er 50 m/s² og den maksimale kjørehastigheten er 5 m/s. Takket være den integrerte, ensidige forspenningsmekanismen tilpasser rullene seg alltid skinnens kontur. Det betyr at rette strekninger og kurver kan kjøres med konstant forskyvningsmotstand uten spill, og slitasjen på valsestyrene minimeres. Det er ikke nødvendig å tilpasse rullene til skinnebredden ved hjelp av en eksenterbolt. Rulleførervognene kan ganske enkelt skyves inn på skinnen. Da beveger alle vognene seg jevnt og uten at valsene sklir på skinnene.




Flere nyheter

En lastebil full av innovasjoner
Løsningen for feilfrie maskineringsprosesser

17.11.2023 00:00

Nyheter fra klemmeteknologi
Hurtigkoblingsklemmer som forbindelseselement i hurtigskiftesystemet fra norelem

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Opplev nye og velprøvde norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg har gleden av å ønske norelem, en regional global aktør, velkommen som ny...

norelem utvider utvalget av hengsler