Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger utvider programmet med lineære aksler med ett rør

Nye skyveføringer med tilpasset posisjonering

RK Rose+Krieger utvider sitt utvalg av lineære akser med ett rør for enkel manuell justering med teleskopskinnene RK LightUnit-G og RK LightUnit-G. De nye lineæraksene i aluminium kjennetegnes av den justerbare låseposisjonen til føringsvognen eller føringsrøret, vektreduksjon, korrosjonsbestandighet og enkel montering med bare ett verktøy.



Den spindeldrevne lineæraksen RK LightUnit er spesielt utviklet for enkel manuell justering. Den har en spindel i aluminium og glidelagre i plast. Disse sørger for en vektredusert konstruksjon slik at føringsvognen kan flyttes med liten innsats. RK Rose+Krieger har nå lagt til teleskopskinnene RK LightUnit-G og RK LightUnit-G med justerbare låseposisjoner til disse enkeltrørs lineæraksene.


Justerbar låsefunksjon

Aluminiumsprofilen til RK LightUnit-G kan kappes til en lengde på opptil 1500 mm. Posisjoneringselementer er festet i sporet på den åpne C-føringsprofilen for nøyaktig posisjonering av den manuelt justerbare føringsvognen. Under bevegelse griper låsebolten på føringsvognen automatisk inn i disse posisjoneringselementene. Det spesielle i forhold til andre løsninger er at posisjoneringselementene i aluminium når som helst kan løsnes med en unbrakonøkkel og låses igjen i en annen posisjon. Dette betyr at et vilkårlig antall låseposisjoner kan realiseres uten boring.



I motsetning til RK LightUnit-G har teleskopversjonen et styrerør som kan posisjoneres for hånd. Ved hjelp av posisjoneringselementene i C-føringsprofilen kan man også definere et vilkårlig antall låseposisjoner.


Allsidig

Glideskinnene er ideelle for bruksområder som formatjusteringer på transportbånd, posisjonering av sensorer og lysbommer, sagstopp, armaturbygging og bruksområder der det er behov for enkel manuell posisjonering eller høydejustering. Skinnevognene i plast er tilgjengelige i 3 forskjellige versjoner for å oppfylle de ulike kravene. Hvis applikasjonen krever det, kan ulike typer føringsvogner brukes på én og samme føringsprofil. Hvert enkelt element i de nye glideskinnene kan bestilles separat av brukeren. Takket være dette modulsystemet kan de kombineres fleksibelt etter behov. En annen fordel er at alle komponenter kan leveres raskt fra lager.

Flere nyheter

Omfattende produktportefølje for den interne vareflyten
Lineære akser for manuell justering
Nytt: Trådløs synkronstyring MultiControl II duo accu for mer fleksibilitet og komfort ved mobile justeringsoppgaver
Smart sammenføyningsteknologi som et alternativ til sveisede skjøter

01.06.2023 01:05

Endring i ledelsen
Björn Riechers overtar ledelsen av RK Rose+Krieger GmbH etter Dr. Gregor Langer