ifm electronic GmbH
ifm electronic GmbH
14.02.2024 11:02
Visjon med IO-Link? Det er mulig!
IO-Link er fremtiden for overføring av sensordata. Teknologien er allerede standard for trykk-, temperatur- og nivåsensorer og lignende. Innenfor bildebehandling er situasjonen imidlertid en annen: Mange brukere er skeptiske til at IO-Link når sine grenser på grunn av store datamengder og lave datahastigheter. O2I-multikodeleseren fra ifm viser at IO-Link har en fremtid innen bildebehandling.
Det er ikke uten grunn at IO-Link-kommunikasjonssystemet har blitt en triumf i industrien. Teknologien kombinerer enkelhet med pålitelighet. Strukturen er også relativt enkel å forklare. Systemet består av ulike sensorer og aktuatorer som via IO-Link-teknologien er koblet som såkalte IO-Link-enheter til en master, som i sin tur utgjør grensesnittet til den overordnede styringen. Dette gjør systemet uavhengig av styreenhet og feltbuss. Standardisert IO-Link forenkler både installasjon og vedlikehold. Hvis for eksempel en temperatursensor i næringsmiddelindustrien svikter, kan den raskt byttes ut og parametriseringen overføres til den nye sensoren; plug & play er derfor ikke lenger en fremtidsvisjon. IO-Link leverer de nøyaktige måleverdiene til styringen uten forstyrrelser og gir transparent fjerntilgang til sensorparametrene. I tillegg til prosessverdien kan også sekundær informasjon hentes fra sensoren og behandles. Resultatet er en Y-bane som overfører prosessverdien til styreenheten og samtidig sender sensorspesifikke diagnostiske data og minneverdier til en IoT-kontroller via masteren. Kommunikasjonssystemet muliggjør også tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold. IO-Link har imidlertid fortsatt et problem som gjør det vanskelig å bruke i enkelte bruksområder. Protokollen tilbyr tre ulike hastigheter: 4,8, 38,4 og 230,4 kBaud. Dette er fullt tilstrekkelig for overføring av konvensjonelle sensordata, men ikke for overføring av prosessdata som kan genereres ved hjelp av bildebehandling. Trenden mot IO-Link stopper imidlertid ikke ved bildesystemer. Med multikodeleseren O2I viser ifm hvordan IO-Link allerede kan brukes i bildebehandling.
Multikodeleserfor kode og tekst
Multikodeleseren gjør det mulig å analysere ulike 1D/2D-koder og tekster i ett og samme bilde. Dette er relevant i ulike faser av produksjonsprosessen, og særlig logistikken drar nytte av teknologien. O2I kontrollerer kvaliteten på koder og tekstinformasjon eller sikrer produktsporing gjennom hele produksjonsprosessen. Leseren er også utstyrt for bruk i produksjonsmiljøer som ofte er mørke eller skyggefulle. Den integrerte RGBW-belysningen kan justeres slik at leseren registrerer selv vanskelige fargekombinasjoner mellom kode, tekst og bakgrunn.
O21 drar nytte av IO-Link på flere måter. Den bruker COM3-standarden for dataoverføring med en hastighet på 230,4 kBaud. For bedre overførbarhet deles data som er større enn 32 byte automatisk opp i flere blokker og overføres dermed raskt til styreenheten. Datablokkene separeres automatisk, og holdetiden kan stilles inn individuelt. Dette har den fordelen at det ikke er nødvendig med spesielle funksjonsblokker i styringssystemet. I tillegg til overføringen gjør IO-Link også håndteringen av multikodeleseren enklere. Brukerne kan installere sensoren direkte i den eksisterende systeminfrastrukturen. Leseren stilles inn via en teach-knapp og er klar til bruk i løpet av få sekunder. Den justeres etter koden og utfører deretter automatisk fokusering, gjenkjennelse av kodetype og justering av eksponering. Hvis du likevel har behov for å utføre mer komplekse oppgaver, kan du når som helst bruke Ethernet-grensesnittet. Den grunnleggende konfigurasjonen er mulig via en spesiell app for smarttelefoner, som også kan brukes til å stille inn utløsere eller IP-adressen. Smarttelefonen genererer deretter en datamatrisekode som holdes i O2Is synsfelt. Sensoren overtar automatisk konfigurasjonen som er lagret i koden.
Konfigurasjon via veiviser
Konfigurasjon via smarttelefonappen er ikke den eneste måten å konfigurere multikodeleseren på. Med programvaren ifm Vision Assistant tilbyr selskapet et verktøy for profesjonelle brukere i bransjen som gjør det mulig å konfigurere sensoren enda mer omfattende. ved hjelp av ulike logiske funksjoner programmerer de sekvensstyringen inne i sensoren, slik at det ikke lenger er behov for en ekstern evalueringsenhet. O2I gjenkjenner også flere ulike koder i ett og samme bilde. kodene kan enkelt tildeles via Vision Assistant. Et live-bilde og visualisering av innstillingene gir brukeren oversikt til enhver tid.
Konklusjon
O2I-multikodeleseren fra ifm er et bevis på at bildebehandling og fordelene med IO-Link på ingen måte utelukker hverandre når det gjelder plukking og overføring av resultater. Ifm er overbevist om at selv med den begrensede datahastigheten sammenlignet med Ethernet og feltbuss, kan applikasjoner realiseres enkelt, raskt og pålitelig - også i applikasjoner med visionsensorer.
24.11.2022 03:00
Mål flyt uten hindringer: SU Puresonic ultralydsensor-Nøyaktig strømningsmåling av ultrarent vann og vann
- Robust, komponent...