Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Falltestdesign: Ungt maskinteknisk talent stoler på dempere fra ACE

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner vanlig å være på den sikre siden. Derfor tok tre maskiningeniører ingen sjanser da de fikk i oppdrag av det anerkjente selskapet Meyra å utvikle en falltestrigg for rullestoler - med miniatyrstøtdempere fra ACE som beskyttelse.

Arne Hankemeier, Julian Raimann og Tobias Ridder er utdannet som statsautoriserte teknikere med spesialisering i maskinteknikk ved Felix-Fechenbach-Berufskolleg i Detmold. Volker Geise er ansvarlig for den pedagogiske ledelsen der. Han forsikrer oss om at spesialiseringen i maskinteknikk ved fagskolen legger stor vekt på praksisnært arbeid. Han er derfor glad for at de tre avgangsstudentene skal jobbe tett sammen med MEYRA GmbH, som er en del av det internasjonalt aktive MEYRA-konsernet fra Kalldorf, som en del av sin avsluttende oppgave. Selskapet er en av verdens ledende produsenter av rullestoler av høy kvalitet og har også gjort seg bemerket som leverandør av rehabiliteringshjelpemidler. I tråd med sitt eget motto "We move people" støtter og motiverer MEYRAs ansatte mange mennesker med funksjonsnedsettelser over hele verden til å oppnå større mobilitet og uavhengighet. MEYRA samler ekspertisen og erfaringene fra de enkelte kjernekompetansene for å få nye perspektiver og utvikle innovative løsninger. Den konstante dialogen med de berørte og med eksperter innen medisin, terapi og pleie, samt det tette samarbeidet med forhandlere av medisinsk utstyr, gjør det mulig å utvikle praksisorienterte produkter.

Denne helhetlige og praksisorienterte tilnærmingen fra MEYRA var helt i tråd med læringsgruppen ved Felix-Fechenbachs-Berufskolleg, og veien til neste generasjons teknikere er uansett ikke lang. Tobias Ridder, en av de tre juniormedarbeiderne, jobber nemlig som designingeniør i rullestolprodusentens avdeling for spesialtilpasset produksjon. Sammen med Arne Hankemeier og Julian Raimann har han som avsluttende prosjekt utviklet et fallteststativ for rullestoler som skal teste bæreevnen til spesielt nye modeller.


Høy belastningskapasitet påkrevd Testapparatet er konstruert slik at hvert testeksemplar belastes med den maksimalt tillatte vekten og kjøres inn i teststativet. Deretter låses rullestolen fast på en griper, løftes opp ved hjelp av pneumatikk og slippes ned fra en forhåndsdefinert høyde etter at den er løsnet. For å dempe kraften fra løfteanordningens slagplate og beskytte konstruksjonen fikk de tre teknikerne ideen om å montere støtdempere. Ikke bare skulle rullestolenes stabilitet bevises, men selve testanordningen skulle også være stabil og ikke måtte repareres etter bare noen få sykluser. Et annet argument som talte for de hydrauliske dempingselementene, var at de takket være sine lineære egenskaper ikke har noen rebound-effekt. Dette sikrer at den allerede tidkrevende falltesten ikke forlenges for mye. "Takket være en presentasjon fra ACE Stoßdämpfer GmbH, som vi fikk være med på i undervisningen, fikk vi vite at støtdempere ikke bare er bedre til å løse de tiltenkte oppgavene når det gjelder dempingsegenskaper.de bidrar også til at testingen er mer stillegående enn for eksempel demping med stålfjærer eller gummibuffere", forteller Arne Hankemeier. Ettersom potensielle caser når som helst kan vises på hjemmesiden www.ace-ace.de og de tilhørende produktene også kan bestilles direkte, henvendte studentteamet seg til ACE i Langenfeld. Til deres store glede bekreftet salgsingeniørene ikke bare studentenes designdata, men ga dem også gratis prøver på fire små støtdempere. Denne fremgangsmåten har vært standard praksis hos ACE i mange år, ettersom selskapet har erfart at slike støttetiltak og samarbeid med unge akademikere og tekniske høyskoler ofte resulterer i innovative løsninger og til og med nye produktserier. Sist, men ikke minst, har både rullestolprodusenten MEYRA og ACE, som leverandør av alle slags dempingsløsninger, samme mål: å gi kundene råd og støtte slik at de kan gjøre så mye som mulig selv.




Hydrauliske dempeelementer er problemløsere

Etter at teamet mottok de fire minidemperne MC25EUM fra ACE, gikk alt veldig raskt: De hydrauliske komponentene er som skapt for rask integrering i eksisterende design takket være den kompakte konstruksjonen. Demperne er tilgjengelige i versjoner med og uten rullemembran og optimaliserer et bredt spekter av maskiner ved å bremse massene raskt og uten å ødelegge dem. Kundene kan velge mellom justerbare og selvjusterende versjoner. I Detmolds tilfelle ble det brukt selvjusterende typer. De ytre delene av demperne, som er produsert i massivt materiale, er fylt med temperaturstabil olje og har også en integrert fast stopp. Maskinelementene er også vedlikeholdsfrie. Modellene som er brukt, er egnet for en energiabsorpsjon på 2,8 Nm/slag med en slaglengde på 6 mm. Teamarbeidet til de tre fagskoleutdannede fungerte perfekt gjennom hele prosjektet. Tobias Ridder var ansvarlig for konstruksjonen, mens Arne Hankemeier og Julian Raimann var ansvarlige for layout og dokumentasjon. Integreringen av de fire komponentene fra ACE var til slutt en liten øvelse, sier Arne Hankemeier og trekker denne positive konklusjonen: "Vi klarte å foreta justeringen nøyaktig ved hjelp av fingjengen og holde den i den forhåndsinnstilte posisjonen ved hjelp av låsemutteren. Demperne demper den tillatte belastningen pålitelig, stille og raskt og oppfyller til fulle sin hensikt. Vi har også gjort den positive erfaringen at en stor last kan bremses nesten lydløst og uten tilbakeslag selv på de minste steder."


Flere nyheter

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.

Det er mye rom for forbedringer når det gjelder utforming av rullestoler. Det viser den enakslede...

Avlastning ved håndtering og ombygging: universal skrutrekker med gassfjær og strukturelle dempere fra ACE