Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Støt uten rekyl: Studenter velger miniatyrstøtdempere fra ACE til falltestkonstruksjoner

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At tre unge maskiningeniører tok ingen sjanser da de utviklet en falltestkonstruksjon for rullestoler på oppdrag fra det anerkjente tyske selskapet MEYRA testkonstruksjon for rullestoler på oppdrag fra det anerkjente tyske selskapet MEYRA.
For å beskytte det indre av konstruksjonen benyttet de seg av miniatyrstøtdempere fra ACE konstruksjon.

Arne Hankemeier, Julian Raimann og Tobias Ridder fullførte nylig utdannelsen som
statssertifiserte teknikere med spesialisering i maskinteknikk ved Felix-Fechenbach-Berufskolleg i Detmold. Volker Geise, som er ansvarlig for utdanningsledelsen der, påpeker at andelen praksisnært arbeid er svært viktig i fagskolens avdeling for maskinteknikk. Han var derfor helt fra starten av glad for at de tre nyutdannede studentene hans ønsket å jobbe tett sammen med det nærliggende selskapet MEYRA GmbH som en del av sin avsluttende oppgave.

Som medlem av det internasjonalt aktive MEYRA-konsernet fra Kalldorf er selskapet en av de ledende produsentene av rullestoler av høy kvalitet og har også gjort seg bemerket som leverandør av rehabiliteringsutstyr. I tråd med sitt motto "We move people" støtter og motiverer MEYRA mange funksjonshemmede over hele verden til å oppnå større mobilitet og uavhengighet
. Takket være den kontinuerlige dialogen med de berørte og med fagpersoner innen medisin, terapi og pleie utvikler MEYRA også praksisorienterte produkter, ikke minst i nært samarbeid med den medisinske faghandelen. Denne helhetlige, praktiske tilnærmingen passet studiegruppen ved det tyske universitetet svært godt, men det var også en annen sammenheng: Tobias Ridder, en av de tre unge talentene, jobbet allerede som designer for spesialtilpassede produkter hos MEYRA
da han sammen med Arne Hankemeier og Julian Raimann bestemte seg for å utvikle en
profesjonell falltestanordning for rullestoler som sin avsluttende oppgave ved universitetet. Med full støtte fra arbeidsgiveren satte de i gang med å bygge en konstruksjon som først og fremst skulle brukes til å teste bæreevnen til MEYRAs nye rullestolmodeller.

Krav: høy belastningskapasitet

Testanlegget er utformet slik at hver rullestol først belastes med den maksimalt tillatte vekten og deretter kjøres inn i konstruksjonen. Hver modell låses deretter fast på en griper og løftes og slippes pneumatisk fra en forhåndsdefinert høyde etter at den er låst fast. For å dempe kraften fra løfteanordningens slagplate og beskytte hele konstruksjonen, vurderte de tre teknikerne å installere støtdempere. Målet med denne planen var ikke bare å bevise rullestolenes stabilitet, men også å sikre at selve testenheten var så stabil som mulig og ikke måtte repareres etter bare noen få brukssykluser.

I et intervju sier studentene at de var klar over en av de største fordelene med hydrauliske dempingselementer, nemlig at de fungerer uten tilbakeslagseffekter på grunn av sine lineære egenskaper. "Takket være en presentasjon av ACE Stoßdämpfer GmbH, som vi fikk delta på som en del av kurset, visste vi at visse støtdempere ikke bare kan løse oppgavene med retardasjon bedre med tanke på dempingsegenskapene, men også bidra til å minimere støtdemperens påvirkning.men de bidrar også til å gjøre testene mer stillegående enn før, spesielt når man sammenligner dempingsoppgavene med ytelsen til stålfjærer eller gummibuffere", forteller Arne Hankemeier.
Siden ACE tilbyr dimensjoneringsverktøy på nettstedet www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html og mange andre nyttige tjenester som følger med produktene, tok studentene kontakt med ACEs europeiske hovedkontor i Langenfeld. Til deres store glede bekreftet salgsingeniørene ikke bare de unge ingeniørenes designdata over telefon, men ga dem også gratis prøver på fire miniatyrstøtdempere. Denne støtten til unge ingeniører har vært praksis hos ACE i mange år, ettersom selskapet har erfart at støtte til unge akademikere og tekniske skoler ofte fører til innovative løsninger og til og med nye produktserier.

Problemløser: Hydrauliske dempingselementer

Etter at teamet hadde mottatt de fire MC25EUM miniatyrstøtdemperne fra ACE, gikk alt
veldig raskt: Takket være den kompakte designen er de hydrauliske komponentene som skapt for rask integrering, også i eksisterende konstruksjoner. Støtdemperne, som er tilgjengelige i versjoner med og uten membrantetningsteknologi, optimaliserer et bredt spekter av maskiner ved å bremse masser raskt og uten å ødelegge dem. Kundene kan velge mellom justerbare og selvkompenserende versjoner. Sistnevnte ble brukt i dette tilfellet. De ytre delene av miniatyrstøtdemperne er laget av et solid stykke stål og fylt med temperaturstabile spesialvæsker. Disse hydrauliske maskinelementene har integrerte faste stopp og er vedlikeholdsfrie. De er utviklet og perfeksjonert av ACE, som har vært teknologi- og markedsleder for industrielle støtdempere i mer enn 60 år. Modellene som brukes i denne applikasjonen, har en slaglengde på 6mm og er egnet for en energiabsorpsjon på 2,8 Nm per syklus.

Teamarbeidet mellom de tre universitetsutdannede fungerte perfekt gjennom hele
prosjektet. Tobias Ridder var ansvarlig for designen, mens Arne Hankemeier og Julian Raimann var ansvarlige for konstruksjonen og dokumentasjonen. Til syvende og sist var integreringen av de fire komponentene som ble sponset av ACE, en liten øvelse, sier Arne Hankemeier og trekker denne positive konklusjonen: "Vi klarte å gjøre justeringen nøyaktig ved hjelp av den kontinuerlige gjengen på komponentene og holde dem pålitelig i de forhåndsinnstilte posisjonene med de medfølgende låsemutrene. Disse demperne absorberer den tillatte belastningen på en svært pålitelig, stillegående og rask måte og oppfyller til fulle sin funksjon. I våre testserier har vi også med stor tilfredshet kunnet konstatere at en lang rekke store masser kan bremses nesten lydløst og sikkert uten tilbakeslag på det lille monteringsrommet i vår konstruksjon.

Flere nyheter

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.

Det er mye rom for forbedringer når det gjelder utforming av rullestoler. Det viser den enakslede...

Avlastning ved håndtering og ombygging: universal skrutrekker med gassfjær og strukturelle dempere fra ACE