Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Ingen plass er ikke et argument

Innen lagerteknologi er en innovativ løsning i søkelyset: trådlageret.

Hovedforskjellen mellom et konvensjonelt kulelager og et wirelager ligger i løperingene. I et wirelager ruller ikke rulleelementene på solide husringer, men på herdede wirer. Fleksibiliteten i dette prinsippet gjør det mulig å designe friere og enklere for å utvikle bedre produkter.

Derfor har trådrullelagre en rekke fordeler som ikke kan overses.

Sammenligning av prinsipper

Tradisjonelle rullelager kan ofte være store og tunge, og de tar unødvendig mye plass i konstruksjonen. Wire race-lagre er derimot kompakte og gir plassbesparelser både utvendig og innvendig for komponentene dine. Dette er spesielt nyttig for applikasjoner som roboter, der hver centimeter teller, eller for integrering av innvendige kabelgjennomføringer.

Dette kan demonstreres på en imponerende måte ved hjelp av lagerelementet av typen LER.

Bilde nr. 2
Designeksempel 1: Franke trådbanelager type LER med direktedrift.
Den kompakte innbyggingsplassen muliggjør ekstremt tynnveggede konstruksjoner. Belastningen kompenseres fullt ut av LER-lagerelementet.


Bilde nr. 3:
Designeksempel 2: Wirelager type LER i huset til et lettvektslager for antennerotasjon.
Lavt plassbehov på grunn av direkte integrering i huset. Høy stivhet og ufølsomhet for vibrasjoner og temperaturendringer er andre fordeler.


Wirerace-lagre tilpasser seg dine behov

En unik egenskap ved wire race-lagre er at de kan ha innskutte løpevadere som tar alle belastninger. Dette muliggjør fritt valg av materiale og utforming av den omkringliggende konstruksjonen. Fra stål og rustfritt stål til aluminium, plast og til og med 3D-printede materialer - wirelagrene tilpasser seg sømløst til ulike krav. De tilbyr ikke bare bæreevne og stivhet, men muliggjør også tynnveggede geometrier med tilstrekkelig styrke, noe som øker frihetsgraden i designet.

Thinking about the future

Med wirelagre er det ofte tilstrekkelig å bytte ut enkelte komponenter som løpekjøringsbaner, rullelegemer og bur for at lageret skal være fullt funksjonelt igjen.

Spesielt når det gjelder komplekse husdeler med komplisert geometri eller som er laget av høykvalitetsmaterialer som rustfritt stål, viser slike overhalinger raskt sine fordeler.

Selv med konvensjonelle svingkranser kan man spare opptil 60 % i kostnader ved å bytte ut trådlageret sammenlignet med å kjøpe et nytt komplett lager.