Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Effektivisering av planlegging og design: gratis nettbaserte verktøy fra ACE i praksis

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvordan den digitale utviklingen forenkler planleggings- og konstruksjonsprosessene, viser seg først og fremst i løsninger som er utviklet med utgangspunkt i brukerens perspektiv. Konfigurasjons- og beregningsprogrammer fra ACE og to praktiske eksempler er eksempler på dette.


ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyr konstruktører en produktportefølje som omfatter mer enn bare dempingsteknologi. I tillegg til produkter for turtallsregulering og sikkerhet har selskapet utvidet sortimentet med en rekke løsninger for vibrasjonskontroll. Enten det dreier seg om industri- og sikkerhetsdempere, industrigassfjærer eller hydrauliske bremsesylindere, klemelementer, roterende bremser, pneumatiske luftfjærelementer eller vibrasjonsisolerende plater og gummimetallisolatorer, tilbyr ACE gratis digitale tjenester for konfigurering og design av sine komponenter for praktisk talt alle konstruksjoner døgnet rundt på sin hjemmeside:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

I tillegg kan ACEs bedriftskunder bruke nettbutikken som er koblet til verktøyene på ACEs hjemmeside, til å bestille de produktene de ønsker med et enkelt museklikk og få dem levert med pakkepost i løpet av kort tid.

Kunde 1 løser vibrasjonsproblemet med ACEs nettbaserte verktøy

Dette var løsningen til en ACE-kunde som bruker en skålmater til å forsortere, organisere, transportere og levere deler i en automatisert produksjonsprosess. Under drift ble vibrasjoner overført til en aluminiumsramme. Resultatet var en forstyrrende brummende lyd. Kunden fant den ideelle løsningen i løpet av noen få minutter på ACEs nettsted. Alt han trengte å gjøre, var å legge inn noen få nøkkeldata som den eksisterende massen på 212 kg, en eksitasjonsfrekvens på 100 Hz og støttepunktene. Siden den gang har fire vibrasjonsisolerende vibrasjonsdempere overgått kundens ønskede vibrasjonsisolasjon på 90 prosent og frikoblet vibrasjonskilden på en pålitelig måte.

Utgangspunktet for denne eksemplariske løsningen er den direkte lenken til beregningsprogrammet for vibrasjonsdemping:

www. ace-ace.de/en/bere: www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Brukerne kan selv beregne mer enn to tredjedeler av alle typiske konstruksjonstilfeller på svært kort tid og få vist den aktuelle maskinmonteringen. Etter å ha tastet inn noen få nøkkeldata beregner programmet direkte maskinens massesenter og dermed den individuelle belastningen på støttepunktene, med mulighet for å velge mellom alternative produkter og dermed også mellom ulike sluttkostnader for vibrasjonsdemping.

I teorien kunne vibrasjonsmålingen også ha blitt bestemt raskt og enkelt på stedet ved hjelp av ACEs egen app, VibroChecker. Det Langenfeld-baserte selskapet tilbyr denne gratisappen på tre språk for iPhone og iPad, og med et lite tilleggsprogram også for stasjonære datamaskiner. Du finner for eksempel VibroChecker som iOS-app i Apple Store på denne lenken:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Kunde 2 finner skreddersydd løsning mot vibrasjoner

Også i den andre applikasjonen handlet det om å skille materialer fra hverandre. Denne gangen var oppgaven å frikoble to sprengningshjulsystemer som veier flere tonn fra betonggulvet. Til dette formålet ble det ettermontert vibrasjonsisolerende paneler under systemene. Deres primære oppgave er å forhindre at vibrasjonene som systemene overfører til betonggulvet, påvirker følsomme ruhetsmålere og personalet i det tilstøtende målerommet. Sistnevnte var opptatt av å bestemme ruheten på overflater som skulle bearbeides. På grunn av vibrasjonene som ble generert under arbeidsprosessen, var det ikke lenger mulig å utføre de nødvendige målingene, avhengig av driftsmodusen til de to blåseskivesystemene.

I dette komplekse tilfellet ble ACE, som en mangeårig partner, først kontaktet per telefon. De tekniske rådgiverne anbefalte SLAB-panelene fra vibrasjonsteknologien:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

De leverte elementene kan limes på underlaget under eksisterende maskiner og anlegg og monteres med liten innsats. Selv om denne typen demping med viskoelastiske PUR-materialer forbindes med isolering eller oppbremsing av vibrasjoner i de fleste industrielle applikasjoner, har ACE også lyktes med å eliminere ytterligere støt med dette materialet. For å oppnå dette kan platene i produktfamilien SLAB 030 til SLAB 300 raskt tilpasses det aktuelle bruksområdet:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online. www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

I dette tilfellet ble SLAB 720-plater bestemt for det større sprengningssystemet og spesifikke dimensjoner for det mindre SLAB 600 ved hjelp av beregningsprogrammet for vibrasjonsisolerende plater, som også finnes gratis på nettet:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Platenes kvalitet og størrelse ble bestemt på forhånd ved hjelp av beregninger av eksitasjonsfrekvens og punktbelastning. Med standard tettheter på 720 eller 600 kg/m³ og en materialtykkelse på 25 mm er de nå i stand til å eliminere vibrasjonene som oppstår i en slik grad at de ikke lenger kan merkes i det tilstøtende målerommet. Ifølge kunden er dette et reelt konkurransefortrinn, og for ACE er det nok en sak som er løst takket være SLAB-panelene, en sak som bokstavelig talt er vanskelig med tanke på at systemene veier flere tonn.

Flere nyheter

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.

Det er mye rom for forbedringer når det gjelder utforming av rullestoler. Det viser den enakslede...

Avlastning ved håndtering og ombygging: universal skrutrekker med gassfjær og strukturelle dempere fra ACE