Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

Transport av covid-19-vaksiner: trygt over bakker og daler med vibrasjonsdempere

Transport av mRNA-vaksinen mot covid-19 fra Biontech/Pfizer er en reell logistikkutfordring. På den ene siden på grunn av kjølekjedene som må opprettholdes, og på den andre siden fordi reisene må være så vibrasjonsfrie som mulig. GPS-Kärnten GmbH har implementert en interessant designløsning for dette med komponenter fra ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mobilt operativt covid-19-vaksinasjonsteam for små og mellomstore bedrifter

Kärnten er den eneste provinsen i Østerrike der folketallet synker. Mer enn to tredjedeler av utvandrerne som blir igjen i Østerrike, er mellom 15 og 34 år gamle. Det viser en studie [1] fra Kärntens universitet for anvendt vitenskap. De fleste av dem flytter til Wien og Steiermark. Det betyr at Kärnten er spesielt rammet av en aldrende befolkning på landsbygda. Dette har også skapt spesielle utfordringer når det gjelder immunisering mot SARS-CoV-2-viruset. På grunn av de kjente byrdene ved koronapandemien ble det iverksatt et stort antall tiltak for å muliggjøre enkel tilgang til COVID-vaksinasjoner for så store deler av befolkningen som mulig i samsvar med gjeldende lover, forordninger, dekreter og andre forskriftskrav. Av denne grunn ble ideen født om også å nå befolkningen på arbeidsplassen. Derfor ble det satt i drift en mobil vaksinasjonsbuss for små og mellomstore bedrifter med færre enn 100 ansatte. Denne vaksinasjonsbussen kunne rekvireres av arbeidsgivere som var kvalifisert for 1., 2., 3. og 4. vaksinasjon av sine ansatte.


Da GPS-teamet begynte å jobbe med ideen, var et av målene å transportere de nedkjølte Biontech-dosene så vibrasjonsfritt som mulig. Ellers kunne strukturen til lipidnanopartiklene i vaksinen bli ødelagt, noe som kunne føre til at liposomene smeltet sammen og doseringen ble unøyaktig [2]. Ettersom doseringen av Biontech-produktet bare er 30 µg, kan små feil få store konsekvenser. For å unngå dette ble det satt i gang et søk på Internett. Da teamet søkte etter vibrasjonsdempere, kom de over nettstedet til ACE Stoßdämpfer GmbH. De fleste av kundene til det Langenfeld-baserte selskapet kommer fra håndterings- og automatiseringsbransjen, næringsmiddel- og medisinsk teknologi, bilindustrien og møbelindustrien. I disse og andre bransjer er den vanlige fremgangsmåten for å bestemme designkomponenter å beregne en skreddersydd løsning basert på en lang rekke karakteristiske data. Den tilsvarende designen utføres enten av spesialistene fra Langenfeld eller ved hjelp av et konfigurasjons- eller designverktøy, som ACE tilbyr flere av gratis på denne lenken:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Programvaren er så enkel og intuitiv at de ideelle komponentene foreslås i løpet av kort tid og kan bestilles døgnet rundt takket være en tilkoblet nettbutikk. I Østerrike gikk alt annerledes i dette tilfellet av flere grunner.

ACE bidrar til kampen mot pandemien


GPS-teamet bestemte seg for ikke å utføre selve designet på nettet. Derfor ble det opprettet direkte kontakt med Hans-Jürgen Greindl fra ACE. Salgsingeniøren med ansvar for Østerrike imponerte ikke bare med rask respons og ekspertråd, men overrasket også GPS-teamet med å levere vibrasjonsdemperne han hadde funnet frem til på nettet, kostnadsfritt i løpet av kort tid: "Vanligvis pleier vi som selskap og del av STABILUS-konsernet å støtte fagskoler og tekniske universiteter og deres studenter på denne måten, slik at den neste generasjonen akademikere tidlig kan orientere seg innen vibrasjonsteknologi eller dempingsløsninger. Denne og INNOVACE-studentkonkurransen vår gir for øvrig jevnlig opphav til nye tilnærminger og produkter", forklarer han, og legger til at det i dette tilfellet var GPS' veldedige formål og målet om å bekjempe pandemien som var de avgjørende faktorene.


GPS på sin side ga ACE-eksperten en overraskelse: "Med en estimert totalvekt på under 100 kg for konstruksjonen som skulle dempes, hadde jeg tenkt å montere den på fire CM-VSC1-2-M8 koppfester. Men da GPS-teamet bestilte totalt åtte av disse kraftige vibrasjonsisolatorene, antok jeg at to kjøleskap fylt med vaksinedoser måtte roes ned. At GPS i stedet realiserte et dobbelt lagringssystem overrasket meg først, men viser hvor alvorlig problemet med lipidnanopartiklene, som ikke kunne ødelegges under transport, ble tatt." Resultatet ble en sandwichkonstruksjonsløsning i GPS-verkstedene etter mottoet: "We play it very, very safe!"

Vibrasjonsdempere mot rystelser og støt


Koppfestene fra ACE beskytter effektivt konstruksjoner og komponenter av alle slag mot rystelser og støt. Normalt er imidlertid belastningene iboende i systemet, dvs. at de er forårsaket av strukturen til en overordnet konstruksjon, dens dimensjoner og dimensjonene til dens drivverk eller andre vibrasjonskilder som forårsaker svingningene. Når det gjelder GPS' mobile vaksinasjonsstasjon, forårsakes vibrasjonene og støtene av kjøring over brostein, fortauskanter og jettegryter, og er derfor uforutsigbare. Derfor har GPS også valgt doble lagre. Med en egenfrekvens på 16 Hz til 35 Hz og et lastområde på 3 kg til 16 kg per lagringspunkt i kjøleskapet, var det allerede tatt høyde for en buffer. Ved å doble verdiene var det mulig å gjøre inokuleringsmobilen til nesten en bærestol. Dermed ble ingen av prøvene ubrukelige under transport. Den rivesikre beskyttelsen av maskinelementene er viktig for dette når det går hardt for seg på landsbygda. Den lille størrelsen var en positiv bieffekt for sandwichløsningen som ble implementert. I dette tilfellet spilte imidlertid ikke de fritt valgbare monteringsposisjonene, som også kan vippes og utformes i X-, Y- eller Z-aksen etter behov, noen rolle.


Disse kompakte hjelperne er som standard tilgjengelige med enten neopren eller naturgummi som dempemateriale, men kan også dekkes med silikon for høy demping ved ekstreme temperaturer eller svært kraftige støt. Vibrasjonsdemperne kan brukes til alle typer belastninger i skyve-, skyve- og trekkretningen, og er tilgjengelige med sentral gjenge eller gjennomgående hull. Sammen har GPS og ACE dermed lyktes med å bringe en lavterskel vaksinasjonstjeneste til avsidesliggende hjørner av Kärnten-provinsen.

Flere nyheter

På det sveitsiske vitensenteret Technorama kan de besøkende oppleve fenomener fra na...

Idrettsforskere bruker også hydrauliske maskinelementer i sine konstruksjoner. Spesielt n&a...

I tillegg til programvare for dimensjonering, CAD-data og simuleringer, tilbyr ACE Stoßd&au...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyr nå designingeniører ikke bare konfigurasjons-...

TUBUS strukturdempere er for filmstjerner det stuntmenn er for dyre filmkamerasystemer: De tåler...

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...