Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

08.07.2024 01:07

Eppendorfs pris for unge europeere

Investigators 2024 går til Clemens Plaschka, Østerrike

Hamburg, 28. juni 2024
I år deler det Hamburg-baserte biovitenskapsselskapet Eppendorf SE ut sin prestisjefylte forskningspris for 29. gang. Den uavhengige juryen, ledet av professor Laura Machesky, Cambridge, Storbritannia, har valgt Dr. Clemens Plaschka, IMP - Institute of Molecular Pathology, Wien, Østerrike, som vinner av Eppendorf Award for Young European Investigators 2024.
Clemens Plaschka, født i 1989, mottar prisen på 20 000 euro for sin forskning på de molekylære maskinene som produserer og eksporterer messenger-RNA. Prisen deles ut som en anerkjennelse av hans banebrytende oppdagelser som avdekker mekanismene bak mRNA-produksjon og modning. Flere komplekse cellulære maskiner er involvert i mRNA-produksjonen, som behandler og kontrollerer modningen og den endelige eksporten av mRNA fra kjernen til cytoplasmaet.

"Plaschkas strukturelle og mekanistiske studier har gitt grunnleggende innsikt i hvordan celler uttrykker gener, og arbeidet hans har implikasjoner for menneskelige sykdommer der mutasjoner oppstår i viktige mRNA-prosesseringsmaskiner", sier juryen.

Clemens Plaschka: "Jeg er svært glad for å motta Eppendorf-prisen for unge europeiske forskere 2024. Denne prisen er en spesiell anerkjennelse for vårt svært motiverte forskerteam, hvis innsats har gjort dette mulig. Jeg er også svært takknemlig for den utmerkede støtten fra IMP og Boehringer Ingelheim,
ERC, våre kolleger ved Vienna BioCenter og utenfor, samt familien min. Prisen er en anerkjennelse av våre bidrag til å avdekke de strukturelle mekanismene som ligger til grunn for dannelsen av et humant mRNA. Mange spørsmål er imidlertid fortsatt ubesvarte. I årene som kommer ser vi frem til å forstå de molekylære prosessene som regulerer hvordan et mRNA dannes og ødelegges."
I tillegg til vinneren av Eppendorf-prisen 2024 ble to finalister hedret.
Irma Querques, assisterende professor og gruppeleder ved Max Perutz-laboratoriene ved  Universitetet i Wien, mottar prisen for sitt arbeid med å utvikle nye strategier for transposonmediert genmanipulering og avdekke det strukturelle grunnlaget for CRISPR-assosiert transponering. "Querques' arbeid gir ikke bare ny mekanistisk innsikt i hvordan disse mobile enhetene muliggjør stedsspesifikk innsetting, men også nye programmerbare strategier for målrettet genmodifisering", sier juryen.
Phong Nguyen, postdoktor ved Hubrecht-instituttet i Utrecht, får prisen for sin forskning på de molekylære og cellulære mekanismene for regenerering av hjertet. Han oppdaget en detaljert sekvens av molekylære hendelser som kontrollerer nedbrytningen og gjenoppbyggingen av strukturelle elementer i hjertemuskelen, slik at cellene kan spre seg og integreres funksjonelt i det skadede hjertet. Juryen bemerket at hans oppdagelse gir en grunnleggende innsikt i biologien bak vevsregenerering og åpner for nye mål for fremtidige behandlingsmetoder ved hjerteskade.

Prisutdelingen fant sted 27. juni 2024 på Advanced Training Center of the European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Heidelberg.

Mer informasjon om søknadsmodaliteter, utvelgelseskriterier og tidligere vinnere av Eppendorf Award for Young European Investigators finnes på www.eppendorf.com/award.

Med Eppendorf Award for Young European Investigators, som ble innstiftet i 1995, anerkjenner
Eppendorf SE fremragende forskningsarbeid i den biomedisinske sektoren og støtter unge forskere i Europa opp til 35 år. Eppendorf Award deles ut i samarbeid med det vitenskapelige tidsskriftet Nature.
prisen avgjøres av en uavhengig jury bestående av Laura Machesky (University of Cambridge, Storbritannia), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, torbritannia), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Storbritannia), Ben Lehner ((Wellcome Sanger Institute, Cambridge, Storbritannia; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spania), Stefan Raunser (Max Planck Institute of Molecular Physiology, Dortmund) og Michael Sixt (Institute of Science and Technology Austria ISTA, Klosterneuburg, Østerrike).

Flere nyheter

I biovitenskapelige laboratorier, der presisjon og renhet ikke er til forhandling, er ettersp&osl...

Den uavhengige juryen, ledet av professor Laura Machesky, valgte ut Clemens' forskning på de mole...

Laboratorier er avhengige av den høye ytelsen og påliteligheten til platene de bruker i prosesser...

Med Mastercycler® X40 blir de daglige laboratorierutinene dine ikke bare pålitelige og effekt...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to ledende selskaper innen biovitenskap, har gleden av å kunngjøre at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale om felles markedsføring.
kampanjer 01. september 2023 - 31. desember 2023