Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

PLUG MARINE høystrømsplug-in-system fra PFISTERER får DNV-GL-sertifisering

Winterbach, Tyskland - juli 2024 - PFISTERER

Med PLUG MARINE tilbyr PFISTERER et DNV-GL-sertifisert høystrømspluggsystem for elektrisk tilkobling av kraftkomponenter, energilagringssystemer, transformatorer, omformere og til og med fremdriftssystemer for skip. De robuste kontaktene har bevist sin verdi i årevis i seriebruk i tog og vindturbiner.

Sertifiseringen bekrefter nå at de også egner seg for bruk på skip og andre offshoreinstallasjoner. PLUG er et robust, enpolet koblingssystem fra PFISTERER for sikker overføring av høye strømmer. Strømspekteret spenner fra 400 til 1250 ampere ved 1,8 til 3,6 kV DC og AC. Systemet har i flere tiår vist seg å fungere godt i en rekke jernbaneapplikasjoner, som høyhastighets- og langdistansetog samt regiontog. Det brukes også i serieproduksjon i vindturbiner med en effekt på opptil 15 MW - fra energiproduksjonspunktet til transformatortilkoblingen. DNV-GL-sertifiseringen bekrefter nå også at den egner seg for skip, offshore-plattformer og flytende vindturbiner. PLUG MARINE oppfyller alle krav til dielektrisk styrke, vibrasjonsstabilitet, brannmotstand og korrosjonsbeskyttelse. Den kjennetegnes også av lav vekt, kompakthet og enkel installasjon.


Takket være den robuste konstruksjonen er vedlikeholdsfri drift garantert. Sikker og rask installasjon av elektriske marine komponenter Det robuste PLUG MARINE-pluginsystemet er et ideelt pluggbart alternativ til å kable elektriske komponenter på skip - spesielt når det gjelder data med høyere ytelse. Dette omfatter elektriske motorer og turbiner samt tilkoblinger for generatorer, koblingsutstyr, transformatorer og batterisystemer. PLUG MARINE er designet for aluminium- og kobberkabler med og uten feltskjerming samt ulike ledertverrsnitt, og er tilgjengelig i rette og vinklede versjoner. Muligheten til å forhåndsmontere de elektriske systemene forenkler og fremskynder installasjon samt vedlikehold og reparasjon på stedet. Samtidig gir PLUG plug-in-systemet berøringssikker beskyttelse for ansatte om bord på et skip eller en plattform og vindturbin under drift.

"DNV-GL-sertifiseringen av PLUG MARINE bekrefter kvalitetsarbeidet vårt og er en forutsetning for utstrakt bruk av systemet i offshoresektoren", forklarer Dr. Thomas Schilla, Business Development Manager hos PFISTERER. "Det har også for lengst bevist sin effektivitet:


Systemet har blitt brukt til sjøs i flere år i tilkoblingsløsninger for mobile strømforsyninger til luftkondisjonerte shippingcontainere, samt i høytytende POD-skipsframdriftssystemer." Bruk i alternative energisystemer og likestrømsdistribusjon Den marine industrien har satt seg som mål å redusere CO2-utslippene på en bærekraftig måte. Derfor arbeider den med ambisiøse prosjekter på mange områder. "Vi er overbevist om at PLUG-kontaktsystemet kan gi et viktig bidrag til modulære, skalerbare konsepter som en del av innovative kablingssystemer for AC- eller DC-nettverk og kraftkomponenter. Vi er også glade for å kunne videreformidle vår erfaring fra vind- og jernbanesektoren", sier Dr. Thomas Schilla.

Flere nyheter

Pfisterer er representert på CIGRE Paris Session.

fra 25.08 - 30...

PFISTERER, et ledende globalt teknologiselskap for energiinfrastrukturløsninger, og Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., gleder seg over det vellykkede samarbeidet på Gussenstadt-anlegget.


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det pluggbare tilkoblingssystemet CONNEX fra PFIS...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshoreplattformen DolWin kappa ble inst...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmisjonsnettoperatøren TenneT har gi...

Karl-Heinz Pfisterer blir æresformann i SEs representantskap.