Lutz-Jesco GmbH
Lutz-Jesco GmbH
Doseringspumper for drikkevareindustrien av Lutz-Jesco GmbH
Fôring av kiselgur og andre medier i drikkevare- og næringsmiddelindustrien
Før et øl kan nytes av kunden, må det gå gjennom en rekke nøyaktig kontrollerte naturlige mikrobiologiske og fysiske prosesser under produksjon, sedimentering og rensing. Eksempler på dette er fermenterings- og modningsprosesser som forårsaker suspenderte stoffer og urenheter, for eksempel fra gjæren som brukes til gjæringen. Disse partiklene fjernes fra ølet i ulike behandlingstrinn. Et strålende klart øl krever en spesiell filtrering: kieselguhr alluvialfiltrering. I denne prosessen tilsettes en kiselgur-suspensjon med en konsentrasjon på 300 g/l til ølet. De viktigste filterelementene er f.eks. fine silstrukturer i rustfritt stål eller rør i rustfritt stål med svært små spalter. Ettersom verken spaltene eller duken er fine nok, kjøres først bare vann som inneholder kiselgur gjennom filteret før selve ølet filtreres. Kieselgur avsettes i filteret og danner et finfordelt lag som fungerer som et mikrofilter. Dette kiselgurlaget fanger opp urenheter som gjør ølet uklart.