Katalog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Tilbake til listen

Doseringspumper for drikkevareindustrien av Lutz-Jesco GmbH

Produkt forespørsel  

Fôring av kiselgur og andre medier i drikkevare- og næringsmiddelindustrien

Før et øl kan nytes av kunden, må det gå gjennom en rekke nøyaktig kontrollerte naturlige mikrobiologiske og fysiske prosesser under produksjon, sedimentering og rensing. Eksempler på dette er fermenterings- og modningsprosesser som forårsaker suspenderte stoffer og urenheter, for eksempel fra gjæren som brukes til gjæringen. Disse partiklene fjernes fra ølet i ulike behandlingstrinn. Et strålende klart øl krever en spesiell filtrering: kieselguhr alluvialfiltrering. I denne prosessen tilsettes en kiselgur-suspensjon med en konsentrasjon på 300 g/l til ølet. De viktigste filterelementene er f.eks. fine silstrukturer i rustfritt stål eller rør i rustfritt stål med svært små spalter. Ettersom verken spaltene eller duken er fine nok, kjøres først bare vann som inneholder kiselgur gjennom filteret før selve ølet filtreres. Kieselgur avsettes i filteret og danner et finfordelt lag som fungerer som et mikrofilter. Dette kiselgurlaget fanger opp urenheter som gjør ølet uklart.

Kieselgur er et melaktig mineral fra tertiærtiden som stammer fra kiselholdige eksoskjeletter fra encellede alger og kiselalger. Kieselgur, også kalt kiselgur, brukes ikke bare som filtermateriale, men også til sliping og polering. Dets egnethet som slipemedium tilsier at bevegelige deler som er i kontakt med kiselgur i doseringsøyemed, krever høy slitestyrke. Det kreves svært nøyaktige doseringspumper for å tilsette kiselgur, f.eks. spesielle stempelpumper med spesifikke driftsegenskaper og slitesterke overflater. Pumpene som brukes i bryggerier må oppfylle følgende krav

  • lang, problemfri drift
  • enkel konstruksjon som krever lite vedlikehold
  • hensyn til hygieniske og prosessrelaterte krav (f.eks. sikre at det ikke kommer luft inn i ølet)
Lutz-Jesco stempeldoseringspumper i spesielle bryggeriversioner med materialer som rustfritt stål, aluminiumoksid og keramikk, som er kompatible med næringsmidler, og som gir slitestyrke på relevante steder og spesielle leppetetninger. Disse spesialpumpene oppfyller disse kravene på en optimal måte og har i flere tiår vært i bruk over hele verden som velprøvde doseringsenheter hos anerkjente bryggerispesialister som KHS-Prozesstechnik GmbH. Nyt ølet ditt med doseringspumper fra Lutz-Jesco!

Produkt forespørsel