Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydrauliske bremsesylindere: enklere håndtering selv i kritiske miljøer

For aktiv luftprøvetaking i svært følsomme renrom brukes spesielle prøvetakere for maksimal beskyttelse av mennesker og materialer. For enkel og stort sett berøringsfri håndtering av konstruksjonen bruker det britiske selskapet Pinpoint Scientific, som spesialiserer seg på laboratorieutstyr, hydrauliske bremsesylindere fra ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiologisk miljøovervåking reguleres av ISO-retningslinje 18593. Et ledende selskap innen spesialisert laboratorieutstyr er Pinpoint Scientific fra Bridgend i Wales, Storbritannia. Produktutvalget omfatter løsninger for luftovervåking, kontinuerlig overvåking av levedyktige partikler og overvåkingsløsninger for isolatorer. Prøvetaking av høy kvalitet for laboratoriepersonell inkluderer også et høyt nivå av brukerkomfort og effektiv kontaminasjonsbeskyttelse. ImpactAir-serien med mikrobielle luftprøvetakere fra Pinpoint Scientific kan også sees på som et godt eksempel på en løsning som er gjennomtenkt ned til minste detalj. De er designet for kontinuerlig overvåking i forsknings- og industrielle laboratoriemiljøer der prøvetaking av levedyktige partikler i prosessen er kritisk. Arbeidet utføres ved å trekke luft med høy hastighet gjennom en svært smal inntaksspalte, hvorpå partikler, inkludert mikrober i luften, treffer og fester seg til en påført kulturoverflate i en petriskål. Petriskålen roteres sakte under innløpet for å sikre at luften alltid treffer et friskt område av kulturen. Dette reduserer sannsynligheten for dobbeltpåvirkning drastisk. Dette er et mikrobiologisk og fysisk fenomen der to mikrober havner på samme punkt og fremstår som en enkelt koloni under inkubering. For å gjøre brukernes arbeid så enkelt som mulig, spesielt i renromsmiljøer i mat- eller medisinskteknologiske laboratorier så vel som i farmasøytisk industri ved prøvetaking, henvendte designerne hos Pinpoint Scientific seg til en britisk distributør av ACE Stoßdämpfer GmbH under søket etter komponenter av høy kvalitet for hastighetskontroll. Etter å ha vurdert alle krav og ønsker, anbefalte han hydrauliske bremsesylindere produsert i Tyskland for å betjene panseret.

Hydrauliske bremsesylindere for en spesiell løsning

Wyn Gordge, en av ACEs salgsingeniører i Storbritannia, beskriver utgangssituasjonen: "Vi har ofte samarbeidet med vår distributør, Applied Automation, slik at leveransen også i dette tilfellet raskt førte til ønsket resultat hos kunden." Han beskriver det avgjørende punktet for bruk av hydrauliske bremsesylindere som kundens ønske om en åpningsprosess av prøvetakerpanseret uten betydelig innsats. Uten dette kravet ville ACEs industrielle gassfjærer i rustfritt stål, som kan justeres nøyaktig til ønsket åpnings- og lukkehastighet ved hjelp av en ventil, i prinsippet også vært egnet som maskinelementer. Men fordi de hydrauliske bremsesylindrene av typen HB15-50, i motsetning til de visuelt veldig like industrigassfjærene, bare må tappes for å utløse åpningsprosessen av panseret, falt valget på disse komponentene, som ACE har tilgjengelig innen hastighetsregulering. Et annet pluss i denne applikasjonen er at disse bremsesylindrene muliggjør en jevn lukkeprosess med ekstra demping.

ACE som et ekspertmerke i Stabilus Group og Applied Automation som en erfaren distributør av komponenter for laboratorieteknologi var i stand til å spille på en annen styrke. ACE er kjent som en utviklingspartner og verdsatt for tilpassede løsninger, selv for små mengder, og oppnådde en hydraulisk bragd: Siden ImpactAir-prøvetakerne for det meste brukes i kritiske laboratoriemiljøer og renrom, var bruk av maskinolje som dempemedium i bremsesylinderen uaktuelt i henhold til Pinpoint Scientifics spesifikasjoner. På grunn av dette kravet og på grunn av de følsomme bruksområdene valgte ACE en spesiell vegetabilsk olje med svært lik viskositet og levetid. I løpet av produktdesignet la designerne hos Pinpoint Scientific deretter til hylser i rustfritt stål for å omslutte de hydrauliske bremsesylindrene, hvis ytre kropper er laget av belagt stål som standard. På den ene siden tjener dette tiltaket til å oppfylle de høye hygienekravene for drift i rene rom, og på den andre siden passer det rustfrie stålmaterialet til hylsene perfekt til den generelle utformingen av ImpactAir-140.

Maskinelementene som brukes av ACE er ideelt egnet til å åpne panseret og holde det i en åpningsvinkel på 60 grader som ønsket, takket være deres trinnløse justerbarhet av skyve- eller trekkraften mellom 20 N og 800 N. Justeringen av de dobbeltvirkende eller enkeltvirkende hydrauliske bremsesylindrene gjøres enkelt via justeringssegmentet på stempelet. På grunn av deres høye kvalitet og lange levetid er det knapt noen grense for ønskene til sluttkunder i laboratoriesektoren med hensyn til hyppigheten av åpne- og lukkeoperasjoner, som Pinpoint Scientific forklarer. Ellers brukes disse maskinelementene for nøyaktig regulering av hastigheter først og fremst i et bredt utvalg av bil- eller industrikonstruksjoner, men også i elektronikk-, møbel- og fritidsindustrien.