Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren på SPS i Nürnberg

Som møteplass for automatiseringsbransjen vil sps Nürnberg 14.-16. november 2023 vise frem en rekke løsninger for automatisering og IIoT. Dette gjelder også på messestanden til de to AMETEK-merkene Dunkermotoren og MAE - på det nye standstedet i hall 4-481

Dunkermotoren presenterer Servoline-girkassen PLG 75 SL for første gang på sps. Med sin vanlige høye kvalitet, ytelse og levetid på over 20 000 timer tilbyr den en uslåelig komplett løsning i kombinasjon med drivprodusentens slitesterke DC-servomotorer.

BG 45 dPro er et nytt medlem av BLDC-motorporteføljen som er basert på Motor Control Platform (MCP). MCP er et modulært konsept som brukes i alle smarte BG-motorer og en del ekstern elektronikk fra Dunkermotoren, og som gjør det mulig å programmere ulike parametere og sikkerhetsfunksjoner. Som for alle BG dPro-motorer er styrken til BG 45 dPro at hele motorelektronikken er integrert i det allerede kompakte motorhuset. Med en kontinuerlig utgangseffekt på opptil 110 W og et nominelt turtall på opptil 4720 o/min er motoren kraftigere enn sine forgjengere med samme nominelle spenning.

I tråd med de smarte motorene og regulatorene viser IIoT-merket nexofox hvordan produktdata i fremtiden enkelt kan gjøres tilgjengelig for kundene i form av digitale tvillinger via styringsskjell. Sammen med partnerne conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm og AS-Schneider har nexofox utviklet en løsning med støtte fra Open Industry 4.0 Alliance for å kunne tilby management shells på en standardisert og produsentuavhengig måte. I mellomtiden viderefører nexofox den modulære ideen fra Dunkermotoren DNA i den digitale verden for de klassiske IIoT-bruksscenariene. Med nexoLink introduserer nexofox en sentral grunnmodul for enkel integrering av alle IIoT-tilbud fra Dunkermotoren. I tillegg gir nexofox en forsmak på en ytterligere modulær utvidelse av Smart Diagnostics - en prediktiv vedlikeholdsmodul for sensorfri bestemmelse av girkasseslitasje. I tillegg til utvidelsen av programvaresortimentet lanseres nexofox-kontrolleren BGE 8060 dPro, en kraftig utvidelse av BGE 5510 dPro.

For førerløse transportsystemer viser drivteknologispesialisten en ny løsning med navgiret NG 1000 WO. Kombinasjonen av motor og girkasse krever en totalhøyde på bare 95 mm og muliggjør dermed kjøretøy med spesielt lav underkjøringshøyde. takket være akselforskyvningen kan drevene plasseres ved siden av hverandre i kjøretøyet, noe som reduserer minimumsbredden til 600 mm og øker både lastekapasiteten og akselerasjonsevnen til AGV-en. I en tid der plass er en relevant kostnadsfaktor, bidrar Dunkermotoren dermed til å implementere plass- og kostnadseffektive logistikkløsninger.

Søsterselskapet MAE er derimot dedikert til en helt annen, men ikke mindre aktuell trend i 2023: lokal sourcing. MAE følger denne trenden fullt ut og produserer sine produkter utelukkende i Europa. Kombinert med bremser, pulsgivere, gir og elektronikk tilbyr MAEs trinnmotorportefølje mange ulike drivløsninger som kan settes sammen fleksibelt avhengig av bruksområde. Den nye, integrerte sGo-elektronikken tilbyr her en kostnadsoptimalisert variant for Nema 17- og Nema 23-størrelsene.

Ikke gå glipp av det: Den 14. november 2023 forklarer Franz Vogt, regional salgssjef hos Dunkermotoren, kl. 9.30 i foredragsprogrammet på sps-messen i hvilken grad en DC-servomotor kan erstatte en AC-servomotor.

Flere nyheter

Den nye 4Q-regulatoren fra Dunkermotoren tilbyr høy ytelse til en rimelig pris
Dunkermotoren baner vei for helautomatisert og digitalisert intralogistikk

22.08.2024 01:00

Sikkerheten alltid i fokus

SISTEMA sikkerhetsbibliotek for Dunkermotorens smarte dPro-motorer med STO

Dunkermotoren, et AMETEK-merke, er stolt av å drive Milhagem Team racerbil fra Universitetet i Minas Gerais med sin børsteløse DC-motor
Dunkermotoren gir ut en ny utgave av sitt Motion Journal "mo

Fra 14. til 17. mai 2024 åpner Interclean-messen i Amst...