Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Nyheter fra klemmeteknologi

Hurtigkoblingsklemmer som forbindelseselement i hurtigskiftesystemet fra norelem

Hurtigskiftesystemet fra norelem er en fleksibel løsning for posisjonering og fiksering av små arbeidsstykker på for eksempel målesystemer og mikroskoper. Systemet brukes spesielt når det kreves lav klemkraft, men høy presisjon.



Hurtigskiftesystemet norelem for nullpunktsoppspenning av fiksturer består av ulike komponenter. Disse omfatter grunnplater, hurtigskiftespenner, tilleggselementer - vanligvis adaptere for å koble sammen spennelementer og hurtigskiftespenner - samt spennelementer, f.eks. skruestikke, kjevechuck eller nålestøtte.



Hurtigskiftespennerekobler sammen grunnplater og tilleggselementer Nytt i norelems sortiment er hurtigskiftespennere som kan monteres direkte på en grunnplate eller et maskinbord som grunnelementer ved hjelp av T-spor eller gjenger. norelem tilbyr ulike grunnplater, for eksempel grunnplater med T-spor og grunnplater med M6-gjengehull. Hurtigkoblingene danner grensesnittet mellom grunnplatene og tilleggselementene. Tilleggselementene fungerer på sin side som et grensesnitt mellom basis- og klemmeelementene og kan kobles til dem uten verktøy. Produktporteføljen til norelem omfatter tre ulike tilleggselementer for fri posisjonering i 3D-rom: aluminiumsadaptere for presisjonsskruestikke og trekjevechucker samt vinkelelementer. Klemelementene fra norelem kan brukes til å posisjonere og feste små deler på målesystemer, mikroskoper, profilprojektorer og lignende. Sortimentet omfatter fire ulike varianter: Presisjonsskruestikkene, som også finnes i miniatyrutførelse, kan brukes til å spenne fast emner raskt og enkelt for målingmålemaskiner, også med innvendige boringer. Den manuelle presisjonschucken med tre kjever egner seg spesielt godt der det er behov for lav spennkraft med høy presisjon. Det runde arbeidsstykket klemmes fast ved å dreie klemringen manuelt eller ved hjelp av den medfølgende klemspaken. Nålestøtten er ideell for fastspenning av støpte deler, siden de fjærbelastede nålene tilpasser seg formen på arbeidsstykket når de presses inn. Ved å klemme fast nålestøttene posisjoneres og fikseres arbeidsstykkene på en reproduserbar måte i den støpte emneholderen.














Fordeler med norelems hurtigskiftesystem

Med hurtigskiftesystemet fra norelem kan enkeltelementer og til og med hele fiksturer skiftes ut raskt, og systemet kan tilpasses nye arbeidsstykker og prosesser. Spannelementer i alle kategorier kan for eksempel raskt og enkelt plasseres ved hjelp av en adapter og festes med en sikker passform. Fiksturer kan demonteres et uendelig antall ganger og settes helt sammen igjen eller settes sammen på nøyaktig samme måte: Reproduserbarhet sparer tid og penger, og maskinens driftstid økes betraktelig - en klar fordel i forhold til vanlige enveiskonstruksjoner.




Flere nyheter

En lastebil full av innovasjoner
Løsningen for feilfrie maskineringsprosesser
Nytt fra norelem: Lineære rulleføringer

26.06.2023 00:00

norelem på automatica 2023
Opplev nye og velprøvde norelem-produkter live

MHP RIESEN Ludwigsburg har gleden av å ønske norelem, en regional global aktør, velkommen som ny...

norelem utvider utvalget av hengsler