Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Større uavhengighet fra globale leverandørkjeder

I usikre tider er det spesielt viktig for bedrifter å undersøke leverandørkjedene sine for risiko. I 2023 investerte Dunkermotoren, et AMETEK-varemerke, mye i tiltak for å redusere den geografiske avhengigheten i motorproduksjonen.

På denne måten bidrar selskapet i stor grad til å sikre forsyningssikkerheten til kundene sine.

Back to local - Tilpasset leverandørkjede for sjeldne jordartsmagneter
Sjeldne jordarter som neodym og dysprosium brukes i dag vanligvis i produksjonen av spesielt kraftige magneter. Utvinningen av disse råmaterialene og produksjonen av selve magnetene foregår nesten utelukkende i Det fjerne østen. Som følge av dette er de fleste motorprodusenter avhengige av enkelte, fjerntliggende leverandører for sine materialforsyninger. Hos Dunkermotoren brukes de sjeldne magnetiske materialene spesielt i synkronmotorer i BG-serien og lineærmotorer i SL-familien. For å unngå alvorlige forsyningsavbrudd lanserte produsenten av drivteknologi et program for å redusere denne avhengigheten allerede i 2020. Allerede i 2023 kunne man for eksempel gå over til sjeldne jordartsmagneter i den første serien, som har et resirkulert innhold på over 75 % i produksjonsprosessen. Og det beste er at ytelsen og andre viktige motoregenskaper ikke påvirkes av denne omleggingen.

Er det mulig å klare seg uten?
I tillegg til å sikre tilgangen på kritiske materialer utvikler Dunkermotoren for tiden børsteløse likestrømsmotorer som ikke krever sjeldne jordarter i det hele tatt. Disse motorene oppnår ennå ikke samme effekttetthet som sammenlignbare motorer med sjeldne jordartsmagneter og vil derfor foreløpig ikke inngå i standardporteføljen. Dersom det skulle oppstå flaskehalser i forsyningen, vil dette alternativet være tilgjengelig raskt og i store mengder. Dunkermotorens portefølje av børstede likestrømsmotorer med ferritmagneter fra Europa og de helt magnetfrie universalmotorene er også et alternativ for et bredt spekter av bruksområder. Og for å kunne tilby deg enda flere, enda mer bærekraftige alternativer i fremtiden, samarbeider Dunkermotoren tett med partnere som er dedikert til å utvikle alternative motorkonsepter og magnetiske materialer.

Fleksibel takket være modularitet
En nøkkelkomponent i de smarte servomotorene fra Dunkermotoren er de integrerte kontrollerne basert på selskapets egen "Motor Control Platform" (MCP). MCP er et modulært konsept som brukes i alle smarte BG-motorer og en del ekstern elektronikk fra Dunkermotoren, og som gjør det mulig å programmere ulike parametere og sikkerhetsfunksjoner.

Mange av de elektroniske komponentene som brukes, kan relativt enkelt byttes ut hvis det oppstår flaskehalser i tilgjengeligheten. Mikrokontrollere, driver-IC-er og koblingsregulatorer er imidlertid vanskelige å bytte ut. For 2023 har Dunkermotoren satt seg som mål å redusere tilgjengelighetsrisikoen for spesielt mikrokontrollere.

De er kjernen i styringselektronikken. For å oppnå dette har Dunkermotoren valgt en multichip-strategi som gjør dem mer uavhengige av enkeltprodusenter. Den modulære oppbyggingen av MCP gjør det mulig for produsenten å bruke alternative mikrokontrollere på tvers av alle serier med en overkommelig arbeidsinnsats.

Tilbake til røttene - shopping på dørstokken
Magneter og elektronikk er absolutt de mest kritiske komponentene når det gjelder globale avhengigheter. Men et nært forhold til europeiske leverandører er også viktig for Dunkermotoren når det gjelder andre komponenter. Den tyske produsenten viderefører dette regionale fokuset i produksjonen av sine motorer - og produserer der det er behov for produktet. Siden 2023 har for eksempel alle motorer som selges i Europa, utelukkende blitt produsert i de europeiske fabrikkene. Motorer fra det kinesiske anlegget selges utelukkende i Asia. Materialene som brukes der, hentes også i økende grad lokalt. På denne måten reduserer Dunkermotoren den globale avhengigheten av enkeltleverandører og minimerer transportveier og -tider for å kunne tilby kundene best mulig forsyningssikkerhet og samtidig redusere det økologiske fotavtrykket.

Flere nyheter

Den nye 4Q-regulatoren fra Dunkermotoren tilbyr høy ytelse til en rimelig pris
Dunkermotoren baner vei for helautomatisert og digitalisert intralogistikk

22.08.2024 01:00

Sikkerheten alltid i fokus

SISTEMA sikkerhetsbibliotek for Dunkermotorens smarte dPro-motorer med STO

Dunkermotoren, et AMETEK-merke, er stolt av å drive Milhagem Team racerbil fra Universitetet i Minas Gerais med sin børsteløse DC-motor
Dunkermotoren gir ut en ny utgave av sitt Motion Journal "mo

Fra 14. til 17. mai 2024 åpner Interclean-messen i Amst...