Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

18.01.2024 01:01

Bruk av datatomografi for å se millioner av år tilbake i Jordens historie

En sedimentplate fra Holstein skulle analyseres for fossilinnhold ved hjelp av datatomografi. CT-teknologien ga resultater som ingen hadde forventet.

Geovitenskapen, og spesielt paleontologien, åpner vinduer inn i planetens fortid og gir informasjon om endringer i livsmiljøet vårt gjennom millioner av år. Arter som kanskje for lengst er utdødd, tegner et bilde av livet lenge før menneskeheten oppsto, i et miljø og med en vegetasjon som er drastisk forskjellig fra dagens. Det er ikke bare dinosaurfunn som setter fantasien i sving, men også fossiler i mikrometerområdet som viser de enorme endringene planeten vår har gjennomgått. Og vi er forbløffet over hva forskerne allerede har oppdaget, og hvilke konklusjoner vi kan trekke om fremtiden vår.

Dr. Ulrich Kotthoff, leder for paleontologi ved Leibniz Institute for the Analysis of Biodiversity Change i Hamburg, og et forskerteam fra Universitetet i Hamburgs avdeling for mikropaleontologi, Foraminifera.eu Labs og LIB besøkte nylig Comet Yxlon Application Factory for å se hva dagens røntgenteknologi kan gjøre for forskningen deres. En sedimentær plate av Holstein, en spesiell sandstein som hovedsakelig finnes i det østlige Schleswig-Holstein, skulle analyseres for fossilt innhold ved hjelp av datatomografi.

Til nå har slike undersøkelser hovedsakelig blitt utført ved å ødelegge steinen, men dette innebærer alltid en risiko for å skade fossilene den inneholder. Ikke-destruktiv undersøkelse er derfor et attraktivt alternativ hvis man kan oppnå den nødvendige oppløsningen. Nye teknologiske muligheter kunne faktisk gi resultater som ingen hadde forventet: Ikke bare var større snegler godt synlige, men også en ansamling av millimeterstore foraminiferaskall. Foraminiferer er encellede organismer som forekommer i marine habitater som hav og saltmyrer. De eldste foraminiferer som er funnet, er rundt 540 millioner år gamle. Forskere kan avlese de minste endringer i miljøforholdene i skallene deres og dermed se langt tilbake i tid når det gjelder klima og havets utvikling.

Flere nyheter

fra 24.01. til 26.01.2024

Nepcon Japan 2024

productronica / SEMICON Europa
På årets Productronica kommer vi med en nyhet og presenterer vårt nye 3D-røntgensystem, som vi har utviklet spesielt for det krevende halvledermarkedet, tirsdag 14. november kl. 15.00 på stand B2.454.

fremveksten av e-mobilitet har drevet batterimarkedet inn i en enorm vekst de siste årene, og det...

Yxlon blir Comet Yxlon. På årets Control-messe annonserte produsenten av røntg...