Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy sertifiserer PFISTERERs pluggbare tilkoblingssystem for en miljøvennlig 420 kV Clean Air-applikasjon


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det pluggbare tilkoblingssystemet CONNEX fra PFISTERER er sertifisert av Siemens Energy for bruk i 420 kV Clean Air koblingsanlegg. PFISTERER er den første produsenten som er sertifisert for dette bruksområdet og gir dermed et viktig bidrag til miljøvennlig energioverføring.
Clean Air er et miljøvennlig, ikke-forurensende isolasjonsmedium som et alternativ til den velkjente isolasjonsgassen svovelheksafluorid (SF6). Clean Air består utelukkende av naturlige komponenter i omgivelsesluften, som oksygen og nitrogen.
Bruken av Clean Air skal bidra til å minimere miljøpåvirkningen fra elektriske koblingsanlegg. PFISTERERs Connex-produktfamilie er den første pluggbare tilkoblingsteknologien for koblingsanlegg som er sertifisert av Siemens Energy for 420 kV Clean Air-applikasjoner. Stikkontakten som danner grensesnittet mot koblingsanlegget, besto den dielektriske typetesten med Clean Air i henhold til IEC 62271-203. Utformingen av kontakten ble blant annet testet under økte trykkforhold.
"Hvis elektrisk kraft skal produseres på en miljøvennlig måte, må overføring og distribusjon følge etter. Fordi teknologien vår brukes i grensesnittene, spiller den en viktig rolle i dette. Den vellykkede testingen bekrefter at den er pålitelig for Clean Air, noe som er et viktig skritt i retning av klimavennlig energioverføring", sier Alejandro Escobin, Head of Product Management HV Cable Accessories hos PFISTERER. Norbert Fink, Key Account Manager, legger til: "CONNEX-systemets pluggbarhet gjør at det kan installeres raskt og enkelt, med minimalt plassbehov og maksimal fleksibilitet. Vi er glade for at denne teknologien i fremtiden vil bidra enda mer til å forbedre bærekraften."

Flere nyheter

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshoreplattformen DolWin kappa ble inst...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmisjonsnettoperatøren TenneT har gi...

Karl-Heinz Pfisterer blir æresformann i SEs representantskap.

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 - Pfisterer.

Pfisterer, en ledende leverandør av ene...