Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.09.2022 03:09

Professor i en Eppendorf-kundehistorie: Luiz Henrique Rosa

Luiz Henrique Rosa jobber som forsker ved Universidade Federal de Minas Gerais i byen Belo Horizonte, Brasil.

Arbeidet hans inkluderer ikke bare å lede avdelingen for mikrobiologi og det tilhørende laboratoriet, men også veilede neste generasjon forskere, fra studenter til doktorgradsstudenter. Han arbeider innen mykologi, nærmere bestemt studiet av tropiske sopp samt endemiske sopp og makroalger som bare finnes i Antarktis. I tillegg til å lære mer om soppmangfold i tøffe miljøer, er et av målene hans å finne ut mer om de bioaktive forbindelsene og potensielle antimikrobielle aktivitetene til antarktiske sopp som kan utnyttes av biofarmaselskaper.

I laboratorieforskningen hans er hovedanvendelsen av pipetter og forbruksvarer å identifisere soppene riktig: Molekylærbiologiske teknikker som genomisk DNA-ekstraksjon fra soppkulturer og PCR-amplifisering og sekvensering er essensielle oppgaver som krever mange pipetteringstrinn og en høy grad av pålitelighet når det gjelder volumer som skal håndteres. "For meg er den høye påliteligheten og holdbarheten til Eppendorf-produktene ikke bare grunnen til at jeg begynte å bruke dem, men også hvorfor jeg fortsatt bruker dem frem til i dag", sier professor Rosa. «Laboratoriet vårt har også noen få andre produkter, men de fleste enhetene er Eppendorf. Alle prøver å få tak i Eppendorf-pipetten hvis de har valget.»

For enhver lab vil allsidigheten til forskningsverktøyene som f.eks. pipetter er en nøkkelfunksjon når du arbeider med ulike typer forskning. Professor Rosa ser på de mekaniske, men spesielt de elektroniske Eppendorf-pipettene, som en viktig del av å tilby denne allsidige løsningen til sine applikasjoner.

"For meg er den høye påliteligheten og holdbarheten til Eppendorf-produktene ikke bare grunnen til at jeg begynte å bruke dem, men også hvorfor jeg fortsatt bruker dem frem til i dag." Professor Luiz Henrique Rosa, ledende forsker MycoAntar-prosjektet

"Vi bruker Eppendorf Xplorer®-pipetten for raskt å forberede bioprospekteringsanalyser. Vi kan lage en rekke forskjellige analyser på bare en brøkdel av tiden, la professor Rosa til. "Sammenlignet med andre merker tillater Xplorer elektroniske pipetter oss å øke hastigheten på arbeidet vårt, og tid er ofte avgjørende når vi jobber med soppprøver."

Professor Rosa tenker allerede fremover for å automatisere arbeidsflyten sin enda mer for å spare tid: «Jeg vil gjerne se en pipetteringsrobot i universitetslaboratoriet vårt i fremtiden. Vår mikrobiologiske forskning på soppkulturer fra Antarktis ville ha stor nytte av den ved å ta manuelle pipetteringer fra hendene.»

Flere nyheter

Med Mastercycler® X40 blir de daglige laboratorierutinene dine ikke bare pålitelige og effekt...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to ledende selskaper innen biovitenskap, har gleden av å kunngjøre at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale om felles markedsføring.
kampanjer 01. september 2023 - 31. desember 2023
Vi i Eppendorf erkjenner at forbruksmateriell av plast spiller en nøkkelrolle i laboratoriet. Samtidig er vi klar over at det å balansere kravene til moderne vitenskap med hensynet til miljøet er en viktig utfordring for driften av et biovitenskapelig laboratorium. Derfor følger vi prinsippet "Reduce, Reuse, Recycle" når og hvor det er mulig, og satser i økende grad på bruk av biobaserte råvarer.

I år deler det Hamburg-baserte biovitenskapsselskapet Eppendorf SE ut sin prestisjetunge forsknin...

Enkanalspipettene Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus er sertifisert med ACT®-merket av My...