Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Stille, mykt, kompressor: ACE-vibrasjonsdempere gjør luksusbobilen til en stillegående aktør

Oppgradering av en stor luksusbobil med billige, små komponenter: Det som høres ut som et paradoks, har en nederlandsk designer realisert ved å utstyre luftkompressorene i bobilen sin med vibrasjonsdempere fra ACE Stoßdämpfer GmbH som ekstrautstyr for å sikre stillhet innvendig

Bobiler er på moten, og det finnes mange ulike mobile alternativer for individuelle reiser. En av de mest luksuriøse er de såkalte Recreational Vehicles (RV) fra ulike leverandører i USA. Med sitt elegante interiør, eksklusive eksteriør og kraftige motorer har bobiler i dette segmentet utviklet seg til å bli femstjerners hoteller. Her hører verken brummende klimaanlegg eller andre tekniske systemer som drives av kompressorer, som luftfjæring, døråpning og -lukking eller sanitæranlegg, hjemme. Under reisen er den ekstra støyen fra disse forbrukerne ennå ikke forstyrrende, fordi kompressoren som er koblet til motoren, sørger for trykkluften. Men når bussen har stoppet, vil de reisende ha fred og ro i ordets rette forstand. I dette tilfellet tar to ekstra kompressorer over oppgaven med å sørge for en behagelig atmosfære når bilen står parkert. Problemet med lufttilførselssystemet for fjæring, dører og toaletter var festene til de respektive kompressorene. De var montert i et av de tekniske og forsyningsmessige områdene under bobilen og overførte vibrasjonene til karosseriet. Dette førte til tydelig merkbare og hørbare vibrasjoner som eieren ikke ønsket å tolerere, spesielt siden de to mindre kompressorene gikk vekselvis med intervaller på 15 til 30 minutter, avhengig av luftforbruket, noe som viste seg å være uutholdelig, spesielt om natten.

Profesjonell erfaring en fordel
Peter van Dijk, etterfølger til grunnleggergenerasjonen og toppsjef i det nederlandske selskapet Dijko Ovens B.V. fra Tilburg, følte seg tvunget til å handle. Som maskiningeniør og ekspert på automatisering og elektronisk styring av ovnsystemer med integrert vakuum og dypfrysing for store bakerier er verken klimateknologi eller pneumatiske systemer og kompressorer bøker med syv tetninger for ham. Så han gikk på Internett for å lete etter industrielt utprøvde komponenter for å isolere vibrasjoner. Etter noen få klikk kom han over sidene til ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, som tilhører Stabilus Group. Han la merke til at selskapet fra Rhinland også har et stort antall løsninger for vibrasjonskontroll i tillegg til produkter innen dempingsteknologi, turtallsregulering og sikkerhetsprodukter.

Dette markedssegmentet blir stadig viktigere for ACE, ettersom vibrasjonsisolerende paneler, vibrasjonsdempere og luftfjærer også kan brukes til å oppfylle strenge krav til arbeiderbeskyttelse, inkludert støyutslipp. Hos ACE består vibrasjonsdempere alene av elleve ulike produktfamilier. Disse komponentene, som går under fellesbetegnelsen gummimetallisolatorer, kan brukes i et bredt spekter av bruksområder. De isolerer forstyrrende støt og vibrasjoner fra maskiner og motorer i en slik grad at arbeidsforholdene for mennesker og miljø forbedres betydelig. Innenfor måleteknikk er det for eksempel ofte bare ved hjelp av dem at man kan oppnå brukbare resultater. Uansett om det dreier seg om nivellerende eller robuste maskinføtter, skålelementer, vibrasjonsisolerende forbindelseselementer eller hurtigfesteelementer, kan alle vibrasjonsdempere fra ACE brukes universelt og representerer ideelle løsninger for de fleste vibrasjonsproblemer i industrien. At ACEs internasjonalt anerkjente service også hjelper til med individuelle prosjekter som Peter van Dijks, viser designet for å dempe kompressorene i bobilen ved hjelp av det gratis beregningsverktøyet som du finner på denne internettadressen:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Flere nyheter

TUBUS strukturdempere er for filmstjerner det stuntmenn er for dyre filmkamerasystemer: De tåler...

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.