Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Eppendorf Award for Young European Investigators 2023 går til Maurice Michel, Sverige

I år deler det Hamburg-baserte biovitenskapsselskapet Eppendorf SE ut sin prestisjetunge forskningspris for 28. gang. Den uavhengige juryen, ledet av professor Reinhard Jahn, valgte Dr. Maurice Michel, Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Stockholm, Sverige, som vinner av Eppendorf Award for Young European Investigators 2023.


Maurice Michel, født 1986, mottar prisen på 20 000 euro for sin forskning på kunstige funksjoner av DNA-reparasjonsenzymer for behandling av sykdom. Michel har vist at binding av et lite molekyl til det aktive området til et DNA-reparasjonsenzym ikke bare øker enzymets aktivitet, men også får det til å utføre en reaksjon som ikke finnes i det frie proteinet, noe som fører til forbedret DNA-reparasjon etter oksidativ skade.


"Disse banebrytende oppdagelsene kan få vidtrekkende anvendelser i behandlingen av kreft eller aldersrelatert degenerasjon", sa juryen.

Maurice Michel: "Det er en stor ære, og jeg føler meg ydmyk over å bli tildelt Eppendorf-prisen for 2023. Dette hadde ikke vært mulig uten bidraget og ånden til mange forskere, det være seg kolleger eller samarbeidspartnere, samt mentorer og en utrolig familie som jeg kaller min. Prisen er en anerkjennelse av potensialet som ligger i å manipulere enzymatiske funksjoner i levende celler etter eget ønske. Ved hjelp av organokatalysatorer med små molekyler har vi installert nye biokjemiske reaksjoner i et enzym og dermed lyktes i å skrive om reparasjonsveien for baseeksisjon. Forskningen vår fokuserer nå på å utvide denne teknologibasen ved å undersøke andre enzymer og forstå biokjemiske reaksjonsveier og deres biologiske konsekvenser. Omlegging eller reduksjon av oksidativ DNA-skade avhengig av individuelle behov kan være en ny strategi for utvikling av fremtidens presisjonsbehandling."


Prisutdelingen fant sted 22. juni 2023 på Advanced Training Center ved European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Heidelberg, Tyskland.



Mer informasjon om søknadsmodus, utvelgelseskriterier og tidligere vinnere av Eppendorf Award for Young European Investigators finner du på www.eppendorf.com/award.


Med Eppendorf Award for Young European Investigators, som ble etablert i 1995, hedrer Eppendorf SE fremragende arbeid innen biomedisinsk forskning og støtter unge forskere i Europa opp til 35 år. Eppendorf-prisen deles ut i samarbeid med det vitenskapelige tidsskriftet Nature. Prisvinneren velges ut av en uavhengig komité bestående av professor Reinhard Jahn (Max Planck Institute for Multidisciplinary Sciences, Göttingen, Tyskland), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, Storbritannia), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Storbritannia), Ben Lehner (Wellcome Sanger Institute, Cambridge, Storbritannia; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spania) og Laura Machesky (University of Cambridge, Storbritannia).



























Flere nyheter

Med Mastercycler® X40 blir de daglige laboratorierutinene dine ikke bare pålitelige og effekt...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to ledende selskaper innen biovitenskap, har gleden av å kunngjøre at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale om felles markedsføring.
kampanjer 01. september 2023 - 31. desember 2023
Vi i Eppendorf erkjenner at forbruksmateriell av plast spiller en nøkkelrolle i laboratoriet. Samtidig er vi klar over at det å balansere kravene til moderne vitenskap med hensynet til miljøet er en viktig utfordring for driften av et biovitenskapelig laboratorium. Derfor følger vi prinsippet "Reduce, Reuse, Recycle" når og hvor det er mulig, og satser i økende grad på bruk av biobaserte råvarer.

Enkanalspipettene Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus er sertifisert med ACT®-merket av My...

Luiz Henrique Rosa jobber som forsker ved Universidade Federal de Minas Gerais i byen Belo Horizonte, Brasil.