Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipettespisser - det kan også være mer bærekraftig

Vi i Eppendorf erkjenner at forbruksmateriell av plast spiller en nøkkelrolle i laboratoriet. Samtidig er vi klar over at det å balansere kravene til moderne vitenskap med hensynet til miljøet er en viktig utfordring for driften av et biovitenskapelig laboratorium. Derfor følger vi prinsippet "Reduce, Reuse, Recycle" når og hvor det er mulig, og satser i økende grad på bruk av biobaserte råvarer.

Reduce, Reuse, Recycle
Når det gjelder emballasje for epT.I.P.S.®-pipettespissene våre, har vi siden 2002 utelukkende brukt våre gjenbrukbare
epT.I.P.S.-bokser for ikke-steriliserte renhetsgrader. Disse kan fylles om og om igjen med våre forhåndsinnsatte omlastningsbokser og kan til og med autoklaveres opptil 100 ganger om nødvendig.
Først nylig ble utformingen av våre epT.I.P.S. Engangsrackene våre såpass strømlinjeformet at det, avhengig av størrelse, brukes opptil 30 % mindre plast i disse rackene, som oppfyller de høyeste kravene fra kundene våre.


I år har vi gått enda et skritt videre:
Vi har utviklet en ny form for emballasje spesielt for presteriliserte pipettespisser som krever opptil 54 % mindre polypropylen enn engangsrackene beskrevet ovenfor, avhengig av størrelse. Sammen med epT.I.P.S. Box 2.0, som også har fått nytt design, utgjør disse "Sterile Reloads" et bærekraftig, plastbesparende system.
Hos Eppendorf er vi klar over den viktige rollen plastforbruksvarer spiller i laboratoriet.
Samtidig er vi klar over at balansen mellom kravene til moderne vitenskap og hensynet til miljøet er en viktig utfordring for ledelsen av et biovitenskapelig laboratorium.
Derfor følger vi prinsippet "Reduce, Reuse, Recycle" når og hvor det er mulig, og vi satser i økende grad på bruk av biobaserte råvarer.

Biobaserte råvarer
Samtidig som vi introduserer de nye Sterile Reloads, optimaliserer vi også bærekraften til pipettespissene de inneholder. Etter den vellykkede introduksjonen av Eppendorf Tubes ® BioBased, som er laget av biobasert polypropylen (PP), er pipettespissene til de nye Sterile Reloads også laget av biobasert PP. Med biobasert PP erstattes råolje i stor grad av 2. generasjons matolje, dvs. matoljeavfall og rester som hovedsakelig genereres i næringsmiddelindustrien. PP basert på fornybare råvarer og alle produksjonstrinn er sertifisert av ISCC Plus - et anerkjent, verdensledende sertifiseringssystem for produksjon av bærekraftige produkter.

Biobasert - ingen kompromisser
Pipettespissene har ingen kvalitets- og ytelsesforskjeller i forhold til fossilbaserte epT.I.P.S.- og ep Dualfilter T.I.P.S.®-pipettespisser. Alle kvalitetsgarantier som vi gir med våre
produkt- og batchspesifikke sertifikater, gjelder også for epT.I.P.S. og ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Å bytte til disse pipettespissene laget av biobasert råmateriale utgjør ingen risiko for prøvene eller testresultatene
.

Flere nyheter

Med Mastercycler® X40 blir de daglige laboratorierutinene dine ikke bare pålitelige og effekt...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to ledende selskaper innen biovitenskap, har gleden av å kunngjøre at de har inngått en strategisk samarbeidsavtale om felles markedsføring.
kampanjer 01. september 2023 - 31. desember 2023

I år deler det Hamburg-baserte biovitenskapsselskapet Eppendorf SE ut sin prestisjetunge forsknin...

Enkanalspipettene Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus er sertifisert med ACT®-merket av My...

Luiz Henrique Rosa jobber som forsker ved Universidade Federal de Minas Gerais i byen Belo Horizonte, Brasil.