Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER utvikler verdens første universelt pluggbare reparasjonsløsning for sjøkabler opp til 170 kV for TenneT


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmisjonsnettoperatøren TenneT har gitt PFISTERER i oppdrag å utvikle en universell reparasjonshylse for sjøkabler. Denne universalløsningen er beregnet på å reparere kabelfeil som oppstår raskt og effektivt med minimal lagringsinnsats - helt uavhengig av strukturen eller produsenten av kablene som brukes. Det er første gang på verdensbasis at en slik løsning er realisert. For transmisjonssystemoperatøren skaper dette helt nye muligheter for lagring og reparasjon av sjøkabler.

TenneT driver mer enn tretti 155 kV og 220 kV AC sjøkabelplattformforbindelser i Nordsjøen utenfor den tyske og nederlandske kysten, som transporterer fornybar elektrisitet fra havvindparker til fastlandet. i løpet av de siste 15 årene har en rekke ulike kabeltyper med forskjellige ledertverrsnitt og fra forskjellige kabelprodusenter blitt brukt til sjøkabelforbindelsene. For å kunne reparere eventuelle kabelfeil som måtte oppstå, lagerføres reservekabler, reparasjonshylser som er spesielt tilpasset kabelen som brukes, og reservedeler for hver enkelt forbindelse. Dette krever mye lagringsplass, og håndteringen er svært kompleks.

Sikkerhet ved skader med forenklet lagerhåndtering
For å redusere kompleksiteten i håndtering og lagring til et minimum og samtidig være optimalt rustet ved skader, fikk PFISTERER i oppdrag av TenneT å utvikle en universell reparasjonshylse. Denne gjør det mulig å koble sammen kabler som er helt forskjellige. Uavhengig av egenskaper som kabelprodusent, materialer og ledertverrsnitt kan feil på sjøkabler repareres raskt og effektivt. "Den universelle designen gjør at vi kan bruke én enkelt reparasjonshylse til alle sjøkabler med minimalt behov for reservedeler. Dette gjør at vi kan forbedre lagerstyringen vår betydelig, og vi er godt forberedt på eventuelle skader", forklarer Dirk Hansen, prosjektleder for kabelreparasjoner i TenneT.

Den universelle løsningen for reparasjon av sjøkabler opp til 170 kVfra PFISTERER
Løsningen er basert på den pluggbare epoksyharpiksmuffen opp til 170 kV fra PFISTERERs Connex-produktfamilie. Denne teknologien er allerede i bruk på en rekke offshore vind- og oljeplattformer som en forbindelse mellom plattformkabelen og eksportkabelen. Den brukes også i stor utstrekning av energileverandører i landbasert sektor som en universell forstyrrelsesreserve. I tillegg til den kompakte og robuste designen overbeviser den spesielt med sin raske installasjonstid. PFISTERER er hittil den eneste produsenten av pluggbare epoksyharpiksskjøter opp til 170 kV. "Vi er banebrytende med verdens første reparasjonskonsept for AC-undervannskabelskjøter i offshoresektoren som en pluggbar løsning. Våre epoksyharpiksskjøter er nøkkelkomponenten her. Takket være plug-in-teknologien muliggjør de rask og effektiv reparasjon av kabler av ulike typer", forklarer Vukašin Basara, Senior Product Manager og prosjektleder for dette prosjektet. i tillegg til utvikling og design av reparasjonsskjøtene omfatter ordren også utførelse av typetester for mekanisk og elektrisk produktkvalifisering.
"Med Connex-produktporteføljen har vi som pioner i offshoremarkedet vist hvor raskt og enkelt offshoreplattformer kan kobles sammen ved hjelp av pluggbare høyspenningsfittings. Nå ønsker vi å bruke dette konseptet spesifikt for undervannsapplikasjoner", sier Vukašin Basara om prosjektet.

Universell reparasjonsmuffe for sjøkabel opp til 245 kV
I tillegg til varianten opp til 170 kV utvikler PFISTERER også en universell reparasjonsmuffe opp til 245 kV for TenneT. konseptet er å designe denne med komponenter som er så like 170kV-løsningen som mulig. Det fokuseres også på et sentralt skjøtehus for alle kabelkonstruksjoner, som kan koble sammen ulike ledertverrsnitt og geometrier. Prosjektets varighet for utvikling og prototypbygging er planlagt til slutten av 2024.


Om PFISTERER
I 1921 grunnla Karl Pfisterer sin fabrikk for elektriske spesialartikler i Stuttgart med mål om å forbedre kraftoverføring. PFISTERER-konsernet har fulgt dette kravet om kvalitet og teknologisk lederskap i mer enn 100 år. I dag er PFISTERER en av verdens ledende spesialister og systemleverandører for energiinfrastruktur - med et komplett utvalg av kabelarmaturer, luftledningsteknologi og komponenter langs hele overføringskjeden fra kraftproduksjon til forbruk. Med toppmoderne produksjonsprosesser og 1200 ansatte på 19 internasjonale lokasjoner og 5 fabrikker knytter PFISTERER ikke bare sammen dagens og morgendagens strømnett, men gir også et viktig bidrag til en bærekraftig og sikker energiinfrastruktur.

Om TenneT
TenneT er en ledende europeisk nettoperatør. Vi jobber for en sikker og pålitelig strømforsyning - 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Vi bidrar til å forme energiomstillingen - for en bærekraftig, pålitelig og rimelig energifremtid. Som den første systemoperatøren som opererer på tvers av landegrensene, planlegger, bygger og drifter vi et nesten 25 000 kilometer langt høyspent- og ekstrahøyspentnett i Nederland og store deler av Tyskland, og vi muliggjør det europeiske energimarkedet med våre 17 mellomlandsforbindelser til nabolandene. Med en omsetning på 9,8 milliarder euro og samlede eiendeler på 41 milliarder euro er vi en av de største investorene i nasjonale og internasjonale strømnett, til lands og til vanns. Hver dag yter våre 7 400 medarbeidere sitt beste, og i tråd med våre verdier ansvar, mot og nettverksbygging sørger de for at mer enn 43 millioner sluttbrukere kan stole på en stabil strømforsyning. Sammen lyser vi opp veien fremover

Flere nyheter


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det pluggbare tilkoblingssystemet CONNEX fra PFIS...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshoreplattformen DolWin kappa ble inst...

Karl-Heinz Pfisterer blir æresformann i SEs representantskap.

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 - Pfisterer.

Pfisterer, en ledende leverandør av ene...