Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

11.10.2023 05:10

RK Rose+Krieger: Lette, spindeldrevne lineærakser med lav vekt

Lineære akser for manuell justering

Enten det gjelder føring, justering, posisjonering eller jevn bevegelse, er kravene til lineære bevegelsessekvenser like varierte som de mulige løsningene. RK Rose+Krieger tilbyr tre små lineære enheter spesielt for presis manuell justering.



Enten det dreier seg om manuelle eller drevne enkeltrør-, tvillingrør- eller profilakser, med rullesirkulasjon eller kulelagerstyring, kombinert med tannrem- eller spindeldrift - RK Rose+Kriegers lineærteknologiportefølje for profil-, lineær- og tilkoblingsteknologi har den rette lineære enheten for nesten alle bruksområder. Spekteret omfatter lineære bevegelseskomponenter for sporadisk, manuell justering så vel som for hyppige bevegelser og svært dynamisk posisjonering ved kontinuerlig bruk. De små spindeldrevne og manuelt justerbare lineæraksene av typene RK Compact, RK LightUnit og PLM er spesielt godt egnet for bruk med lave dreiemomenter og lav vekt.



Vektredusert lineærakse med ett rør

Den spindeldrevne lineæraksen RK LightUnit er utviklet for enkel justering for hånd. Den har en spindel i aluminium og glidelagre i plast. Disse sørger for en vektredusert konstruksjon slik at lineæraksen kan beveges uten store anstrengelser. En elastisk tetningsleppe i plast beskytter spindelen. Enkeltrørs lineæraksen er tilgjengelig i størrelse 30 for en maksimal slaglengde på opptil 920 mm.



Flat lineærakse med kort slaglengde

RK Compact er en flat lineærakse med kort slaglengde for sporadisk justering av små laster med korte slaglengder. Den har et ideelt forhold mellom momentopptak og installasjonsdimensjoner og er spesielt egnet for små installasjonsområder på grunn av sin kompakte størrelse. RK Compact er tilgjengelig fra lager i størrelse 30 med standard slaglengder på 10, 20, 30 og 50 mm. Standard slaglengder for størrelsene 50, 80 og 120 er 25, 50, 75 og 100 mm. Alle enheter med disse slaglengdene er klare for levering innen 48 timer. "Større slaglengder på opptil 130 mm (størrelse 30) eller 400 mm (alle andre størrelser) er imidlertid også tilgjengelig på forespørsel - disse spesialtilpassede produktene krever da bare litt mer tid", sier Tim Hallau, produktsjef for lineærteknologi hos RK Rose+Krieger. Som tilleggsutstyr kan aksen også leveres som en ren glideføring uten spindeldrift.



Profil lineæraksler for lette laster

Lineærenheten av typen PLM i størrelsene 20 og 40x20 er tilgjengelig for tilpassede slaglengder på opptil 855 mm. De maksimale slaglengdene er betydelig lengre enn for RK Compact. Det spesielle med den lille lineærenheten er at drivspindelen er beskyttet mot smuss ved hjelp av stålbånd. Den lineære aksen er også tilgjengelig som en ren glideføring uten spindeldrift.

Flere nyheter

Omfattende produktportefølje for den interne vareflyten
Nye skyveføringer med tilpasset posisjonering
Nytt: Trådløs synkronstyring MultiControl II duo accu for mer fleksibilitet og komfort ved mobile justeringsoppgaver
Smart sammenføyningsteknologi som et alternativ til sveisede skjøter

01.06.2023 01:05

Endring i ledelsen
Björn Riechers overtar ledelsen av RK Rose+Krieger GmbH etter Dr. Gregor Langer