Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER reposisjonerer seg og styrker sin posisjon som et internasjonalt teknologiselskap.

Karl-Heinz Pfisterer blir æresformann i SEs representantskap.

Winterbach, Tyskland - 28. juli 2023 - Omdannelsen av PFISTERER Holding AG til et europeisk selskap (Societas Europaea, SE) ble fullført med registreringen i handelsregisteret (HRB 790497), som fant sted 28. juli 2023. Den nye selskapsformen understreker PFISTERERs posisjonering som et fremtidsrettet internasjonalt teknologiselskap for tilkoblingsteknologi i strømnett. Samtidig markerer det et viktig skritt for den videre vellykkede utviklingen av selskapet uavhengig av grunnleggerfamilien.

Som et globalt aktivt selskap er PFISTERER involvert i en rekke prosjekter innen fornybar energi, energioverføring og -distribusjon. Omdannelsen vil gjøre det mulig for selskapet, som er lokalisert i Europa, USA, Midtøsten og Det fjerne østen, samt Asia og Argentina, å yte sin internasjonale orientering og medarbeiderstruktur enda bedre rettferdighet.

Den velprøvde todelte styringsmodellen med Management Board som ledelsesorgan og Supervisory Board som tilsynsorgan vil også bli beholdt i den nye SE-strukturen. Karl-Heinz Pfisterer, nestleder i representantskapet og barnebarn av selskapets grunnlegger, ble utnevnt til æresformann i representantskapet. i mer enn 50 år har han hatt ansvar for selskapet som aksjonær, først i den operative ledelsen og deretter i representantskapet. Vervet som nestleder i representantskapet overtas av Erich Schefold, som til nå har vært leder av revisjonsutvalget.
Allerede med omdannelsen til allmennaksjeselskap i 1999 ble grunnlaget lagt for at selskapet kan utvikle seg uavhengig av familien. På sikt skal den ideelle stiftelsen KAP Foundation også overta Karl-Heinz Pfisterers posisjon som aksjonær i selskapet. Med den nye selskapsformen og sammensetningen av de utøvende organene er grunnlaget lagt for en langsiktig, uavhengig og vellykket fremtid for PFISTERER-konsernet. Skillet mellom familie- og selskapsledelse er dermed fullført.

Den nye selskapsformen har i utgangspunktet ingen innvirkning på selskapets avtalepartnere og kunder. Hovedkontoret til PFISTERER Holding SE forblir uendret i Winterbach.

"PFISTERERs mål er å følge den globale energirevolusjonen og forbedre overføring og distribusjon av elektrisitet", sier Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, leder av representantskapet. "I årenes løp har vi utviklet oss til å bli en av de ledende globale teknologileverandørene for kontakting, isolering og tilkobling av elektriske ledere."

I løpet av SE-omdannelsen vil PFISTERER Holding SE også fremme lojaliteten til de ansatte ytterligere. Etableringen av et SE-utvalg vil skape et transnasjonalt organ for ansatterepresentanter. "I et slikt organ ser vi muligheten for at arbeidsstyrken vår kan vokse videre sammen på tvers av landegrensene", forklarer Johannes Linden, talsmann for styret. "Vi ser frem til å videreutvikle vår voksende og mangfoldige organisasjon og bedriftskultur i et internasjonalt miljø."

Hovedstyret forventer sterk vekst i årene som kommer. "Det fremtidige potensialet for arbeidet vårt er enormt", forklarer styremedlem Dr. Konstantin Kurfiss. "Vi står midt i en dynamisk vekst drevet av det globale skiftet til fornybar energi, utbyggingen av strømnettet og den økende etterspørselen etter energi. Som en pioner og pådriver for innovasjon er vi stolte av å være med på å forme energiomstillingen."

Flere nyheter


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det pluggbare tilkoblingssystemet CONNEX fra PFIS...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshoreplattformen DolWin kappa ble inst...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmisjonsnettoperatøren TenneT har gi...

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 - Pfisterer.

Pfisterer, en ledende leverandør av ene...