Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Industrielle støtdempere I bruk for universet i laboratoriet

GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research i Darmstadt driver et stort, verdensunikt akseleratoranlegg for ioner. Forskere fra hele verden bruker anlegget til eksperimenter for å få ny innsikt i materiens struktur og universets utvikling. De utvikler også nye anvendelser innen medisin og teknologi. I Darmstadt bygges for tiden det nye internasjonale akseleratorsenteret FAIR, et av verdens største forskningsprosjekter. Med FAIR skal det skapes og forskes på materie i laboratoriet på en måte som ellers bare forekommer i universet.


Midtpunktet i det fremtidige akseleratorsenteret FAIR er ringakseleratoren SIS100, som er utstyrt med supraledende magneter. Denne vil ha en omkrets på 1,1 kilometer, mens det eksisterende GSI-anlegget med tungionesynkrotronen SIS18 vil fungere som en forakselerator for det nye akseleratorkomplekset. Industrielle støtdempere fra ACEs Magnum-familie skal brukes i en av de planlagte akseleratorringene i FAIR-anlegget, kollektorringen, som skal brukes til å lagre og kjøle ned ionene. De brukes til å sikre endeposisjonene til drivenheter utstyrt med kraftige lineærmotorer. Industrielle støtdempere med typebetegnelsene MA3325EUM-14xxx med spesiell stopphylse og MA3325EUM-PP med PU-hode er montert på den mekaniske endestopperen til den bevegelige lineære enheten. Deres hovedoppgave er å effektivt absorbere treghetskreftene ved en eventuell feilstyring av lineærmotordrivenheten og dermed beskytte konstruksjonen. Lineærmotordrivenhetene sørger som regel for at drivskinnene beveges i to retninger over en bestemt strekning. Dette skjer normalt uten kontakt med anslagene på slutten av den aktuelle strekningen. Av hensyn til den mekaniske beskyttelsen av drivverkene valgte ingeniørene i Darmstadt de justerbare ACE-industristøtdemperne med gjengestørrelse M33. Disse er konstruert slik at de trygt kan fange opp vognen hvis den skulle bevege seg utenfor det angitte området på grunn av en funksjonsfeil i motorens relé.

Godt rustet for alle eventualiteter

De hydrauliske maskinelementene fra ACE, som kan justeres nøyaktig både foran og bak, er i stand til å absorbere 170 Newtonmeter energi per syklus med en slaglengde på 23,2 millimeter og kan trygt absorbere effektive massekrefter på mellom 9 og 1700 kilo.700 kilo sikkert, uten tilbakeslag og uten å forårsake skader. Hvis komponentene utelukkende brukes i en nødsituasjon, fordi retardasjonen ellers også overtas av den lineære drivenheten, er det tillatt med ytterligere energioverstyring.

ACEs Magnum-familie, som regnes som referanseklassen for industrielle støtdempere i mellomstore størrelser, er utstyrt med høykvalitets tetningsteknologi som er utprøvd i mange tusen applikasjoner. Takket være herdede styrelagre og integrerte faste stoppere er de dessuten ekstremt robuste og holdbare under mange driftsforhold i kontinuerlig drift. De brukes på alle områder innen maskinteknikk. Typiske bruksområder er automatisering og håndtering, for eksempel i verktøymaskiner og bearbeidingssentre, som i det beskrevne tilfellet som et mekanisk sikkerhetselement integrert i lineære skinner eller i enden av vandringen til svingbare enheter for å øke syklustiden. Konstruktørene bruker også demperne, som er trinnløst justerbare takket være de lett tilgjengelige justeringssegmentene, i endeposisjonene for å beskytte portaler eller i tungindustrien for å dempe masser på slagplater.

I Darmstadt bestemte teknikerne seg for å utstyre demperne med spesielle stopphylser på den ene siden og hoder av polyuretan på den andre. Mens førstnevnte forsterker den solide konstruksjonen til ACEs industrielle støtdempere, som allerede er over gjennomsnittet solid, muliggjør bruken av de spesielle slaghodene en støyreduksjon på 3 til 7 dB. Fra et rent støtdempingssynspunkt har denne kombinasjonen gjort alt for å sikre at FAIR-systemet er stillegående selv i verste fall.

Flere nyheter

TUBUS strukturdempere er for filmstjerner det stuntmenn er for dyre filmkamerasystemer: De tåler...

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.