Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Sikkerhet og produktivitet i takt: Universelle muttertrekkere med små støtdempere fra ACE

Etterspørselen etter desinfeksjonsmidler var stor under koronapandemien. Metallatelier GmbH produserte raskt en liten serie av en universalskrutrekker for en kjemikalieprodusent for å skru på lokk på ulike typer beholdere. Del 1 av denne brukerrapporten viser hvordan samspillet mellom smarte komponenter fra drivverk til momentbegrensere og sensorer til små støtdempere i produksjonen fører til raskere skruing, økt fleksibilitet i flaskestørrelser og mer sikkerhet.

Metallatelier GmbH spiller en spesiell rolle innen spesialmaskinbygging. Det skyldes allsidigheten som firmaet fra Deggenhausen ved Bodensjøen, grunnleggeren og eieren David Fuchs og de ansatte viser i ulike prosjekter. bedriften ble grunnlagt i 1985 for å gi teknisk støtte til kunstnervenner som David Fuchs bidro til å realisere kreative og arkitektoniske ideer i metallbransjen, og realiserer fortsatt visjoner innen kunst, arkitektur og design på et dokumentert høyt teknisk nivå. I 2006 lyktes David Fuchs og teamet hans dessuten med å forsyne en produsent av rengjøringsmidler med en bruksmodellbeskyttet spesialmaskin som gir en hittil ukjent fleksibilitet og sikkerhet ved automatisk skruing av flasker. Dermed var den første universalskrutrekkeren fra Metallatelier GmbH født.


Unikt apparat for skrukorksmontering

Denne første generasjonen av spesialmaskinen er grunnlaget for et vellykket bidrag i kampen mot SARS-CoV-2. Hovedpersonen er Bilgram Chemie GmbH, som blant annet handler med kjemikalier, men også produserer vaske- og rengjøringsråvarer samt rengjøringsmidler. De ansvarlige i selskapet fra Ostrach i Oberschwaben kjente godt til Universal Screwdriver 1.0, og spesielt til den unike skrukorkenheten som automatiserer sikker lukking av en rekke forskjellige flasker med rengjøringsmidler, inkludert flasker med pumpesprayhoder. Derfor ba de Metallatelier om å produsere en oppfølgerserie. Mens den første generasjonen handlet om raskere håndtering, var fokuset nå å øke produksjonshastigheten for å kunne møte etterspørselen etter desinfeksjonsmidler. "På den annen side var det nødvendig å tilpasse designet vårt enda mer variabelt og raskt til nye lukkinger og båndhøyder, fordi kunden vår først og fremst ønsket å fylle små hetteglass med manuell desinfeksjon på tre spesialmaskiner", beskriver David Fuchs en del av de nye kravene.

For å nå disse målene har det grunnleggende arbeidsprinsippet forblitt det samme som i forgjengerens design: Flaskene festes sentralt under skruemekanismen av to klemmekjever dekket med etylen-propylen-dien (monomer) gummi (EPDM). Fire griperuller griper deretter tak i skrukorken og skrur den fast til det forhåndsinnstilte dreiemomentet er nådd. Ved hjelp av de nedre små støtdemperne bremses ikke bare den pneumatiske sleden, men gripemekanismens endeposisjon bestemmes også av dempernes posisjon, slik at maskinen kan tilpasses de ulike skruelokkstørrelsene. Sleden stoppes vanligvis også av en liten støtdemper før den når endeposisjonen. Den øvre demperen sørger også for at sleden ikke trenger å kjøre til endeposisjonen hver gang, men stoppes allerede når griperullene er åpne langt nok til at den skruede enheten kan transporteres videre. Et annet tidsbesparende formål med systemet: Flasker med håndtak eller pumpesprayhoder kan også roteres for bedre videretransport, pakking i beholdere eller lasting i lukket tilstand og dermed bringes i ensartede posisjoner.






Flere nyheter

TUBUS strukturdempere er for filmstjerner det stuntmenn er for dyre filmkamerasystemer: De tåler...

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.