Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

20.09.2023 00:09

I takt med COVID-19: komponenter fra ACE

i den universelle skrutrekkeren fra Metallatelier GmbH

Under koronapandemien klarte Metallatelier GmbH å optimalisere en spesialmaskin i små serier for automatisk skruing av korker på ulike typer desinfeksjonsmiddelbeholdere på kort tid ved hjelp av standardkomponenter. ACE bidro til denne videreutviklingen med maskinelementer.


For det første lyktes det David Fuchs, grunnleggeren av Metallatelier, og teamet hans i 2006 å tilby en produsent av rengjøringsmidler en spesialmaskin med en hittil ukjent fleksibilitet og sikkerhet ved automatisk skruing av flasker. Dermed var Universal Screwdriver 1.0 født. det hadde spredd seg et rykte i bransjen om at denne konstruksjonen hadde en unik skrukorkenhet som automatiserte sikker skruing av en lang rekke flasker med rengjøringsmidler, inkludert flasker med pumpesprayhoder. Da det nye betakoronaviruset SARS-CoV-2 brøt ut i 2020 og desinfeksjonsmidler ikke kunne produseres raskt nok, spurte selskapet Bilgram Chemie metallverkstedet om de kunne bestille en ny serie på kort varsel. Mens oppfinnelsen i 2006 handlet om raskere håndtering og avlastning av driftspersonalet, var fokuset i 2020 på den ene siden å øke produksjonshastigheten. "På den andre siden var det nødvendig å gjøre hele maskinen enda mer variabel og samtidig raskere tilpasningsdyktig til nye lukninger og båndhøyder, fordi vår nye kunde først og fremst ønsket å fylle små hetteglass med hånddesinfeksjon på de tre spesialmaskinene", beskriver David Fuchs en del av de nye kravene.


Mer ytelse gjennom bruk av høyteknologiske komponenter

For å nå disse målene bruker den nye designen det grunnleggende arbeidsprinsippet fra forgjengeren: Flaskene holdes på plass av to klemmebakker dekket med etylen-propylen-dien (monomer) gummi (EPDM) sentralt under skruemekanismen. Fire griperuller griper tak i korken og skrur den fast til det definerte dreiemomentet er nådd. Ved hjelp av små støtdempere bremses ikke bare den pneumatiske glideren, men gripemekanismens endeposisjon bestemmes også av demperposisjonen, og maskinen kan dermed justeres til å skru kapsler i forskjellige størrelser. Sleiden beveger seg som regel ikke til endeposisjonen, men stoppes på forhånd av to små støtdempere plassert i bunnen. En liten støtdemper øverst sørger for at sleden ikke trenger å kjøre til endeposisjonen hver gang, men stoppes når griperullene er åpne nok til at skrukorken kan transporteres videre på en tidsbesparende måte.

I tillegg til andre innovasjoner var det nødvendig med nye konstruksjoner for å bremse sleden i endeposisjonene. Mens det i den forrige modellen ble brukt små støtdempere av typen MC150EUMH fra ACE i øvre og nedre endeposisjon, tenkte David Fuchs og teamet hans nytt om dempingen av 2020-systemet: "Mens vi fortsetter å jobbe med den selvjusterende typen MC150EUMH i øvre endeposisjon, bruker vi nå to hydrauliske dempere av typen MC150EUM nederst. Forskjellen er at den øvre demperen er dimensjonert for større effektive masser på 8,6 kg til 86 kg, mens de nedre er egnet for massekrefter på 0,9 kg til 10 kg. De symmetrisk plasserte demperne har i tillegg den fordelen at vognen ikke spretter og blokkerer ukontrollert ved feilbetjening, strømbrudd eller andre feilfunksjoner", sier metallverkstedseieren. Sistnevnte type spjeld kunne også tenkes på toppen. Av plasshensyn brukes imidlertid den andre typen på den ene siden, slik at den andre siden er ledig for en endeposisjonssensor. Et annet sentralt element som David Fuchs forklarer, er driften av vognen. Han påpeker hvor nøyaktig den pneumatiske enheten fungerer og dermed treffer den øvre lille støtdemperen nøyaktig vinkelrett, slik at stempelstangen belastes optimalt og dette maskinelementet kan utnytte sin maksimale levetid på 25 millioner slag. Nøyaktig graderte hardhetsområder og en energiabsorpsjon på 20 Nm/slag er andre nøkkelverdier som reduserer opp til 34 000 Nm/t i kontinuerlig drift, noe som sammen med det integrerte faststoppet på demperne gjør at Universalskrutrekker 2.0 kan arbeide syklus etter syklus under full belastning.


Flere nyheter

Digitalisering og lean management blir sett på som en kjærkommen slankekur i mange bedrifter. Hvo...

Når rullestoler testes, er produsentene av forståelige grunner forsiktige. At...

Når rullestolprodusenter tester rullestoler, er det av forståelige grunner va...

22.12.2023 01:05

Sikkerhetsstøtdempere
Nødstoppspesialister feirer premierer på film og TV
Når det gjelder industriell dempingsteknologi, er ACE en av de første anløpsstedene for de fleste ingeniører og designere verden over. Uansett hvilke spørsmål ekspertene har i disse dager, svarer ACE alltid raskt, enten på nettet eller ved personlig kontakt på stedet.

Det er mye rom for forbedringer når det gjelder utforming av rullestoler. Det viser den enakslede...