Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Stjernehåndtak og kulelåsestifter med sikkerhetsfunksjon fra KIPP

Sikkerhet under kontroll

HEINRICH KIPP WERK utvider porteføljen med nye stjernehåndtak og kulelåsbolter med sikkerhetsfunksjon. Takket være den integrerte låsemekanismen, som forhindrer utilsiktet utløsning av håndtakene og boltene, forbedrer de innovative nyutviklingene sikkerheten og funksjonaliteten ved en rekke bruksområder.

De nye stjernegrepene med sikkerhetsfunksjon fra KIPP er en optimal løsning overalt der det er behov for å forhindre utilsiktet åpning eller lukking av klemmepunktet, samtidig som det stilles krav til grep og brukervennlighet. Bruksområdene er tilsvarende mangfoldige og spenner fra maskinteknikk og måleteknikk til sports- og rehabiliteringsutstyr.

Stjernegrepet kan dreies fritt i utgangstilstanden og har ingen forbindelse til fastspenningspunktet. Først når håndtaket trykkes inn, går fortanningen i inngrep, og klemmingen kan løsnes eller strammes via en gjengebøsning eller gjengebolt - valgfritt i stål eller rustfritt stål. Tilbakestillingen skjer umiddelbart etter at stjernegrepet er sluppet via en solid fjær i rustfritt stål. Denne sikkerhetsfunksjonen forhindrer utilsiktet justering av innstilte posisjoner.

Ergonomisk design og materialer av høy kvalitet
Stjernegrepets ergonomiske design er basert på DIN 6336 og sikrer komfortabel håndtering. Ved å ta hensyn til håndens naturlige posisjon sikres komfortabel betjening selv over lengre tid. I tillegg gjør designkonseptet det enkelt å gripe og dreie, noe som resulterer i økt produktivitet og presisjon.


Takket være bruken av slitesterke og holdbare materialer er stjernehåndtakene ideelt egnet for de høye kravene i industrielle miljøer, der de leverer pålitelig ytelse over lang tid. Håndtakene fås i ulike størrelser med enten innvendige eller utvendige gjenger M4 til M10 i fargene rød eller svart. Et låsesymbol på toppen av stjernehåndtakene indikerer produktenes spesielle mekanisme.


Kulelåsbolter med trykksylinderlås
De nye låsbare kulelåsboltene er en videreutvikling av konvensjonelle kulelåsbolter og fås med håndtak i rustfritt stål, plasthåndtak eller T-håndtak i plast etter behov. Ved å åpne trykksylinderlåsen med en nøkkel kan de to kulene låses opp og delene som skal kobles sammen, kan skilles fra hverandre. Hvis låsen trykkes inn manuelt, låser kulene forbindelsen sikkert. Opplåsing kan bare gjøres med nøkkel.


Denne låsemekanismen gjør det mulig å låse kulebolten i låst posisjon, slik at den ikke kan fjernes eller manipuleres av uvedkommende. Med denne funksjonen egner bolten seg til bruk i områder der sikkerhet og kontroll har høy prioritet, for eksempel innen industri, bygg og anlegg eller logistikk.

Besøk oss på Motek i Stuttgart 10.-13. oktober 2023 i hall 3, stand 3520.

Flere nyheter

Oversiktlig bane ved bytte av arbeidsstykker
Samlet vurdering: Veldig bra!
Sikkerhet møter design
Slik at bare det som skal være inne, er inne
Enkel og sikker føring av store vekter
Grunnleggende informasjon og innsikt i #kippresso-format