Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Kraftige teleskopskinner på opptil 480 kg fra KIPP

Enkel og sikker føring av store vekter

Ekstremt høy lastekapasitet med perfekt løpeegenskaper: De nye heavy duty-teleskopskinnene fra HEINRICH KIPP WERK tåler ikke bare belastninger på opptil nesten et halvt tonn, de er også ekstremt lettkjørte og enkle å betjene. Degode egenskapene til disse kraftpakkene skyldes den gjennomtenkte konstruksjonen og den utvalgte produksjonsprosessen.

Enten det dreier seg om batteriskuffen på et tog, dørene på en CNC-maskin eller skyvbare arbeidsstykkestativer på et lager: Overalt der store vekter må lagres, flyttes og håndteres på en sikker måte, er de nye heavy duty-teleskopskinnene fra KIPP den perfekte løsningen. To produktfamilier med til sammen 40 typer dekker et lengdeområde på mellom 300 og 1500 mm og gir en maksimal lastekapasitet på 420 eller 480 kg ved sidemontering. Alle modellene er løpeskinner med fullt uttrekk. Det betyr at slaglengden tilsvarer monteringslengden, noe som igjen sikrer optimal tilgjengelighet og maksimal komfort.

De kraftige teleskopskinnene oppnår sin spesielt høye stabilitet og robusthet takket være det valgte produksjonskonseptet. De er ikke trukket i stål - som er vanlig i de fleste tilfeller - men frest i massivt materiale. Dette eliminerer også den ellers nødvendige herdeprosessen, noe som gir teleskopskinnene en prisfordel i forhold til en trukket versjon med samme lastekapasitet. Skinnene og kulelageret er laget av galvanisert, herdet stål, mens kulene er laget av herdet rustfritt stål.

I tillegg til produksjonsprosessen bidrar også utformingen av teleskopskinnene til stabiliteten. Løpeskinnene og de doble T-profilskinnene har en frest profil i rund form, noe som øker lastekapasiteten og gjør skinnen jevnere sammenlignet med V-profilen. Maksimal bøyning er 1 % av uttrekkslengden og avhenger nesten utelukkende av stivheten i konstruksjonene som er koblet til føringselementene.

ideelt egnet for håndterings- og automatiseringsapplikasjoner
Det faktum at de kraftige teleskopskinnene ikke bare er stabile, men også ekstremt lettkjørte, gjør dem ideelle for håndterings- og automatiseringsapplikasjoner der det er behov for et rykkfritt uttrekk. I tillegg er kraftpakkene svært motstandsdyktige mot påførte belastninger, selv når de er trukket ut. Dette gjør dem velegnet til dynamiske applikasjoner med høyt dreiemoment.

De kraftige teleskopskinnene er tilgjengelige i dimensjonene 50 x 30 mm (B x H; opptil 420 kg) og 70 x 32 mm (opptil 480 kg). De er egnet for skinneavstander på opptil 1000 mm, en kjørehastighet på opptil 0,5 m/s og temperaturer mellom -20 og 180 °C. Den maksimale lastekapasiteten gjelder for et vertikalt montert par teleskopskinner når hele skyvebevegelsen utnyttes. Ved horisontal montering er lastekapasiteten 70 % lavere.

Flere nyheter

Samlet vurdering: Veldig bra!
Sikkerhet møter design
Slik at bare det som skal være inne, er inne
Grunnleggende informasjon og innsikt i #kippresso-format
Når hygienen står i sentrum
Fast uten refleksjon