Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Prosesspålitelighet med detekterbare kontrollpaneler fra KIPP

Slik at bare det som skal være inne, er inne

De visuelt eller metalldetekterbare standard- og driftskomponentene fra HEINRICH KIPP WERK støtter de komplekse sikkerhetskonseptene i næringsmiddelindustrien. Selv de minste fragmenter av disse komponentene kan detekteres raskt og pålitelig og kastes ut av prosessen - noe som forhindrer store feil og feilpartier. På Anuga FoodTec 2024 i Köln vil KIPP demonstrere hvordan dette fungerer i praksis ved hjelp av en metalldetektor fra Bizerba i Balingen.

De visuelt detekterbare betjeningselementene fra KIPP er farget ultramarinblå (tilsvarende RAL5002). Bakgrunnen: Blåfargen er ganske utypisk i næringsmiddelindustrien, slik at disse produktene lett kan identifiseres når de kommer i kontakt med mat. I tillegg oppfyller betjeningspanelene de økte hygienekravene. "De detekterbare betjeningspanelene våre oppfyller alle relevante standarder og er derfor perfekt egnet for kontakt med matvarer", forklarer Samuel Rasch, produktsjef hos KIPP. "Vi har også lagt stor vekt på geometrier som er optimalisert for rengjøring - et eksempel på dette er krysshåndtaket vårt med lukket håndtakskontur og glatt overflate."

De metalldetekterbare betjeningselementene i KIPP-porteføljen går et skritt videre. Komponentene kan detekteres ved hjelp av induksjonsteknologi. Hvis fragmenter eller komplette komponenter kommer inn i prosessen, kan spesielle deteksjonssystemer oppdage fremmedlegemer på en pålitelig måte - selv om de er usynlige for det blotte øye. Fragmenter på opptil 0,027 cm³ (størrelse ca. 3x3x3 mm) kan detekteres og kastes ut slik at store produksjonsmengder ikke må kasseres.

Alle detekterbare operasjonsdeler fra KIPP er laget av glassfiberforsterket termoplast i henhold til EU10/2011 og FDA, mens innsatsene er laget av rustfritt stål 1.4404. Maksimal driftstemperatur er 120 °C. Bue-, vinge-, stjerne- og krysshåndtak samt riflede knotter og klemspaker er tilgjengelige.

Besøk HEINRICH KIPP 19. - 22. mars 2024 på Anuga FoodTec i Köln i hall 8.1, stand A090.

Flere nyheter

Samlet vurdering: Veldig bra!
Sikkerhet møter design
Enkel og sikker føring av store vekter
Grunnleggende informasjon og innsikt i #kippresso-format
Når hygienen står i sentrum
Fast uten refleksjon