Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Nye krysshåndtak med lukket håndtakskontur fra KIPP

Når hygienen står i sentrum

HEINRICH KIPP WERK har utviklet en ny serie krysshåndtak med en utstikkende stålbøssing spesielt for bruk under høye hygienekrav. Det finnes fem varianter - fra antibakteriell til detekterbar - som er svært enkle å rengjøre takket være den lukkede håndtakskonturen med glatt overflate. Den utstikkende stålbøssingen gir en optimal kontaktflate og egner seg spesielt godt til kryssboltforbindelser takket være den innvendige gjengekonstruksjonen.

Hvis du er på utkikk etter robuste og brukervennlige håndtak, er krysshåndtakene fra KIPP det riktige valget. Gjengene på disse allsidige produktene er laget av robuste materialer som stål eller rustfritt stål, mens håndtakene er laget av plast. Når det gjelder funksjonalitet, er krysshåndtakene i samsvar med DIN 6335. Den nye krysshåndtaksserien med utstikkende stålbøssing er basert på denne standarden med sin hygieneoptimaliserte, attraktive design og dekker et bredt spekter av bruksområder med totalt fem produktvarianter. I tillegg til en standardversjon finnes det antibakterielle, høytemperaturbestandige og visuelt og metalldetekterbare spesifikasjoner.

Standardversjonen er laget av forsterket termoplast, mens metalldelene er valgfritt laget av stål (blåpassivert) eller rustfritt stål 1.4305. Det antibakterielle kryssgrepet er ikke bare svært effektivt mot et stort antall skadelige mikroorganismer som bakterier og sopp, men også mot multiresistente bakterier som MRSA.

Den høytemperaturbestandige versjonen bruker en spesiell høytemperaturplast som oppfyller de internasjonale standardene og retningslinjene for mat- og drikkevannssikkerhet FDA, EU10/2011, NSF og KTW. Gjengebøsningen eller gjengebolten er laget av rust- og syrefast rustfritt stål 1.4404 av høy kvalitet. Dette betyr at krysshåndtakene ikke bare er egnet for kontakt med mat og drikkevann, men også er permanent motstandsdyktige mot varmt vann og hydrolyse, noe som blant annet gjør dem ideelle for bruk i dampsterilisering. Høytemperaturplasten kan brukes pålitelig i kontakt med varmluft ved kontinuerlige temperaturer på maks. 160 °C og kortvarig opp til maks. 250 °C.

De detekterbare krysshåndtakene er også utviklet for næringsmiddelindustrien for å forhindre alvorlige feil ved eventuell kontaminering i produksjonsprosessen. Det finnes en visuelt detekterbar versjon i ultramarinblått (RAL 5002) og en versjon laget av en spesiell metalldetekterbar plast. Hvis disse driftsdelene kommer inn i prosessen i sin helhet eller i fragmenter, kan de enkelt og raskt oppdages og kastes ut med det blotte øyet, automatisk med spesielle kamerasystemer eller med metalldeteksjonssystemer.

Krysshåndtakene fås i standardutførelse med håndtaksdiametre fra 25 til 63 mm og gjengestørrelser fra M5 til M16. Alle andre varianter er tilgjengelige med en håndtaksdiameter på 25 til 50 mm og gjengestørrelser fra M5 til M10. I tillegg til krysshåndtak tilbyr HEINRICH KIPP også et stort utvalg av stjernehåndtak, T-håndtak og sopphåndtak i ulike robuste materialer og med forskjellige spesifikasjoner.

Flere nyheter

Samlet vurdering: Veldig bra!
Sikkerhet møter design
Slik at bare det som skal være inne, er inne
Enkel og sikker føring av store vekter
Grunnleggende informasjon og innsikt i #kippresso-format
Fast uten refleksjon